Caroline Albert uit Boxtel opent binnenkort een pop-up store waar ze zelfgemaakte sieraden verkoopt. (Foto: Albert Stolwijk).
Caroline Albert uit Boxtel opent binnenkort een pop-up store waar ze zelfgemaakte sieraden verkoopt. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Caroline Albert opent pop-up sieradenoutlet in Stationsstraat

Algemeen

,,Mijn inspiratie houdt nooit op.” Dag en - soms ook - nacht maakt Caroline Albert sieraden. Sinds ze twintig jaar geleden spontaan een sieradenatelier binnenstapte en haar droombaan vond, ontwerpt en vervaardigt de Boxtelse kettingen, armbanden en oorbellen. De ontelbare sieraden die ze in haar eigen huisatelier maakt, zijn vanaf 1 september verkrijgbaar in een outletstore aan de Stationsstraat.

Caroline Sieraden. Onder die naam maakt Caroline thuis luxe handgemaakte sieraden. Kasten en laden zijn gevuld met ontelbare stenen en parels en nóg meer kralen van keramiek, glas, hout en kunststof. ,,In een tijdsbestek van twintig jaar heb ik zo’n grote collectie sieraden gemaakt, dat het stilletjes aan tijd wordt een nieuwe uitdaging te zoeken en er afscheid van te nemen”, lacht de Boxtelse.

,,Ik ben blij dat ik aan de Stationsstraat, vlakbij de Zwaanse Brug, de kans krijg een outletstore te openen waar ik mijn collectie in vitrines en op tafels kan etaleren”, gaat Caroline verder. ,,Ik vind het leuk om mijn sieraden in het vernieuwde centrum aan te bieden. De Markt en de omliggende straten zijn heel fraai geworden en zorgen voor een positieve vibe in Boxtel.”

Ze vervolgt: ,,Wie mijn outletstore bezoekt, kan rekenen op persoonlijk advies. Wie iets passends zoekt bij een jurk of trui, kan dat kledingstuk gerust meenemen. In mijn winkel is een kleine paskamer. Samen met de klant zoek ik de leukste en mooiste combinatie.”

ONDERSCHEIDEND

Caroline had vroeger nooit gedacht dat ze sieradenontwerper zou worden. ,,In 2001 ben in onbevangen een atelier binnengestapt en werd ik overdonderd door dit prachtige ambacht. ’Wat is dit leuk om te doen’, riep ik meteen. En: ‘Hebben jullie een vacature?’. Ik ben aan het werk gegaan en nooit meer gestopt.”

In dat atelier ontwerpt en maakt Caroline sieraden in opdracht van juweliers. ,,In mijn eigen atelier richt ik me vooral op bijou. Kettingen, armbanden en oorbellen die kleurrijk zijn en daarom opvallend én onderscheidend. Juist de rijke kleuren van mijn sieraden dragen bij aan iemands persoonlijkheid.”

Inmiddels heeft Caroline’s ‘uit de hand gelopen hobby’ geleid tot een dusdanig grote collectie sieraden dat het tijd werd een verkooplocatie te zoeken. ,,Ik heb mijn sieraden de afgelopen jaren vooral aangeboden op braderieën en verkoopavonden”, vertelt de Boxtelse. ,,Nu heb ik een geschikt plekje gevonden om mijn creaties twee maanden lang in de schijnwerpers te zetten.”

Caroline Sieraden aan de Stationsstraat 2 in Boxtel is tussen 1 september en 30 oktober geopend van woensdagmiddag tot en met zaterdag. Op haar instagrampagina staat meer verkoopinformatie.

OP DE FOTO: Caroline Albert uit Boxtel opent binnenkort een pop-up store waar ze zelfgemaakte sieraden verkoopt. (Foto: Albert Stolwijk). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 29 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21