De Oirschotse oldtimerrit voert zondag 5 september ook door Boxtel en Liempde.
De Oirschotse oldtimerrit voert zondag 5 september ook door Boxtel en Liempde. Foto: eigen collectie

Oirschotse oldtimers koersen ook door Boxtel en Liempde

Algemeen

De afgelopen jaren was het vaste prik: op de eerste zondag van september vond in hartje Oirschot een oldtimershow plaats. Die wordt voor het tweede jaar op rij ingeruild voor een rondrit door de regio en met name langs verzorgingshuizen en terrassen. Zondag 5 september doet de colonne ook Boxtel en Liempde aan. 

Het initiatief van vereniging Old-Timers Oirschot (OTO) werd vorig jaar positief ontvangen. Onder de noemer Oirschot Mobiel komt naar je toe! passeerde rollend erfgoed verzorgingshuizen in de regio. Alle leden van OTO komen uit Oirschot of aangrenzende gemeenten. Op zondag 5 september zal een groot aantal van hen samen met enkele gastrijders wederom een rit maken. 

INDIVIDUEEL PARKOERS

Vorig jaar was het nog één lange stoet, waarin aan het einde van de dag veel gaten vielen. Deze keer jaar is gekozen voor een cyclus van drie kortere ritten, zowel ’s morgens als ’s middags. Het grote voordeel voor de bewoners van de diverse instellingen is dat met grotere nauwkeurigheid kan worden voorspeld wanneer de antieke automobielen hun huis zullen passeren. De auto’s rijden niet in een stoet, maar leggen het parkoers individueel af.

De routes lopen door de plaatsen Oirschot, de Beerzen, Reusel, Bladel, Veldhoven, Best, Liempde, Boxtel, Oisterwijk en Moergestel. Old Timers Oirschot hoopt op deze manier de bewoners van de instellingen een mooie verrassing te bezorgen en de zorgmedewerkers een dankgroet te brengen, maar ook de toeristen op de terrassen te trakteren op een mooi schouwspel van auto’s uit vervlogen tijden. 

OP DE FOTO: De Oirschotse oldtimerclub houdt zondag 5 september een toertocht door de regio. Op die manier hopen de leden kwetsbare mensen wat ontspanning te bieden. (Foto: eigen collectie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21