Afbeelding

Zakelijke mededeling: Dit zijn de beste vloeren bij wateroverlast

Algemeen

Wateroverlast komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn er behoorlijk wat vloeren geschikt voor gebieden die gevoelig zijn voor wateroverlast. Dit zijn de vloeren die het beste bestand zijn tegen water.

Gelijmd vinyl op rol

Een vinylvloer is waterdicht en daarom een goede optie. Vinyl op rol heeft bovendien weinig naden, waardoor er zo min mogelijk plekken zijn waar water doorheen kan komen. Gewoonlijk wordt vinyl vastgelijmd met een latex lijm. Een gelijmde vloer is volgens sommigen de beste optie in het geval van wateroverlast. Je kunt de vloer bovendien gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast is hij bestand tegen schimmel en meeldauw. Dat is prettig om te weten voor het geval er sprake is van wateroverlast.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegelvloeren zijn ondoordringbaar, wat letterlijk betekent dat ze geen vloeistof doorlaten. Dat ze zo goed bestand zijn tegen water komt door de zeer fijne klei en de hoge baktemperaturen die worden gebruikt. Dat maakt ze een zeer goed optie voor toepassing in huizen waar sprake kan zijn van wateroverlast. Bovendien zijn tegels goed bestand tegen schimmel en meeldauw. Ze zijn eveneens gemakkelijk schoon te maken. Ze moeten wel door een professionele tegelzetten worden gelegd. Deze moet hierbij gebruik maken van een speciale voeg voor een natte omgeving. Belangrijk is ook dat de voegnaden goed worden onderhouden. Gebarsten voegnaden kunnen ervoor zorgen dat vocht in de ondervloer sijpelt.

Beton

Goed afgedicht beton is zeer goed bestand tegen water. Deze vloer kun je ook gemakkelijk schoonmaken. Een voordeel is dat de vloer snel droogt na blootstelling aan water. Beton wordt steeds populairder omdat het steeds vaker beschikbaar is in verschillende kleuren en structuren.

PVC

PVC wordt gebruikt voor allerlei zaken die bestand zijn tegen water. Denk aan waterleidingen, regenjassen en douchegordijnen. Een PVC-vloer raakt dan ook niet snel beschadigd door vocht. Als de vloer er tenminste niet langdurig aan wordt blootgesteld. Een verlijmde PVC-vloer zou echter minder waterdicht zijn. Daardoor zou een PVC-vloer met kliksysteem beter zijn voor gebieden die gevoelig zijn voor wateroverlast. Ook een waterdichte onderlaag is belangrijk om de vloer optimaal bestand te laten zijn tegen water. Bij Kwantum zijn diverse PVC-vloeren te vinden, waaronder speciale PVC-vloeren voor natte ruimtes.

Synthetisch rubber

Rubbervloeren zijn waterdicht en kunnen worden gelegd met een verwijderbare lijm, zodat je ze kunt behouden als er een overstroming plaatsvindt. Het enige wat je dan moet doen, is de vloer te laten drogen en hem daarna opnieuw leggen. Rubber is verkrijgbaar in grote platen of in tegels. Tegels bieden minder bescherming tegen vocht, maar ze zijn wel gemakkelijker te verwijderen en weer in elkaar te zetten. Het materiaal heeft twee eigenschappen die beton, vinyl en tegels niet hebben: zachtheid en warmte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 1 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 20 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 23 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 24 apr, 09:00