Sjef van Kessel uit Sint-Michielsgestel was een van de mensen die zich in Boxtel liet vaccineren.
Sjef van Kessel uit Sint-Michielsgestel was een van de mensen die zich in Boxtel liet vaccineren. Foto: Bas van den Biggelaar.

Vaccinatiehal Boxtel gaat eind september dicht

Algemeen

De vaccinatielocatie in sporthal De Braken in Boxtel gaat donderdag 30 september dicht. Het is daarmee samen met de prikhal in Tilburg de laatste die de deuren sluit. GGD Hart voor Brabant start vanaf 1 september met het afbouwen van de priklocaties.

Op dit moment worden iedere week ruim 90.000 mensen per week gevaccineerd op alle acht locaties in de regio Hart voor Brabant. Dat aantal loopt de komende periode naar verwachting terug, omdat een groot gedeelte van de inwoners hun eerste en in veel gevallen ook al hun tweede prik hebben gehad. 

De GGD verwacht dat er vanaf augustus steeds minder capaciteit en locaties nodig zijn, maar houdt alle locaties nog wat langer open voor de jongere doelgroep. De gezondheidsdienst streeft ernaar om alle 12- tot en met 17-jarigen nog voor het nieuwe schooljaar begint volledig te vaccineren. Om de snelheid erin te kunnen houden en om de reisafstand voor de jeugd te beperken, is besloten om in elk geval tot 1 september alle acht prikhallen open te houden.

Vanaf die dag sluiten de locaties in Boxmeer en ‘s-Hertogenbosch. Op 15 september gaat die in Berghem dicht en 22 september in Uden. Boxtel is dan als laatste in de rij waar de prikpost wordt opgedoekt. Vanaf 30 september is het dan alleen nog mogelijk om je te laten vaccineren in Veghel en Waalwijk.

WIJKGERICHTE AANPAK

Naast het vaccineren in grootschalige vaccinatielocaties zet GGD Hart voor Brabant sinds vorige week ook in op een wijkgerichte aanpak. Dit gebeurt met name in de wijken waar het aantal mensen dat gevaccineerd is achterblijft. Om de drempel te verlagen kunnen inwoners in hun eigen omgeving een prik halen of meer informatie krijgen over coronavaccinatie. Directeur Therese Claassen: ,,We blijven flexibel inspelen op de situatie. Zo kijken we samen met de gemeenten uit onze regio waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.” 

Het is niet bekend of dit ook in Boxtel al mogelijk is en op welke plekken inwoners dan een prik kunnen laten zetten. Mogelijk wordt iedereen binnen deze gemeente doorverwezen naar De Braken.

OP DE FOTO: Sjef van Kessel uit Sint-Michielsgestel was een van de mensen die zich in Boxtel liet vaccineren. Eind september gaat de locatie dicht. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 33 minuten geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 2 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 7 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 17 apr, 12:00