Het pand van het Dommelbad is in handen van de gemeente Boxtel, maar mogelijk kan die het gebouw verkopen om extra inkomsten te genereren. Het is een van de voorstellen waar inwoners binnen de kerntakendiscussie over mogen oordelen. (Foto: Hans van Doorn).
Het pand van het Dommelbad is in handen van de gemeente Boxtel, maar mogelijk kan die het gebouw verkopen om extra inkomsten te genereren. Het is een van de voorstellen waar inwoners binnen de kerntakendiscussie over mogen oordelen. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Toekomst Dommelbad in handen van de raad

Algemeen

De toekomst van het Dommelbad hangt af van de kerntakendiscussie die de gemeenteraad voert. Wat er ook gaat gebeuren, er staat vanaf 2022 in ieder geval een jaarlijkse bezuiniging van 250.000 euro op het zwembad in de Boxtelse meerjarenbegroting. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van PvdA-GroenLinks.

De gemeente is eigenaar van het zwembad, maar het bedrijf Optisport exploiteert het. Het contract met de exploitant loopt eind 2021 af. Er is al overleg geweest met Optisport, melden B en W. Voor het toekomstige eigendom en beheer van het Dommelbad brengt het college meerdere scenario’s in kaart. Daarin komen van iedere variant de kosten aan bod. Ook wat de gevolgen zullen zijn voor gebruikers, worden dan in kaart gebracht. De gemeenteraad heeft in de kerntakendiscussie het laatste woord over deze kwestie.

OP DE FOTO: Het pand van het Dommelbad is in handen van de gemeente Boxtel, maar wordt geëxploiteerd door Optisport. (Foto: Hans van Doorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 1 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 2 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 3 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 5 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 22 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 23 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 27 mrt, 12:30