Er is genoeg bedrijvigheid te zien aan de Bosscheweg ter hoogte van Heem van Selis. Vanuit de lucht krijgt het totaalplaatje echter nog beter vorm. De volgende fase van het project gaat morgen van start. (Foto: Albert Stolwijk).
Er is genoeg bedrijvigheid te zien aan de Bosscheweg ter hoogte van Heem van Selis. Vanuit de lucht krijgt het totaalplaatje echter nog beter vorm. De volgende fase van het project gaat morgen van start. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Wijk Heem van Selis krijgt snel vorm

Algemeen

Betere weersomstandigheden dan momenteel kun je niet hebben om te bouwen. Dat is ook te zien aan de vorderingen in de Boxtelse nieuwbouwwijk Heem van Selis. De woningen krijgen steeds meer vorm. Dat geldt ook voor andere delen van het project, waarvan de bouw nog moet beginnen...

In eerste instantie zou vrijdag 11 juni de voorinschrijving van de woningen in fase 2c van start gaan, maar dit is met een week uitgesteld. Het is nu vanaf vrijdag 18 juni 09.00 uur een week lang voor iedereen mogelijk om alvast een plekje in de wachtrij te bemachtigen als de verkoop echt van start gaat. Dat is nodig, want de kavels uit de vorige fases vlogen als warme broodjes over de toonbank.

Het gaat in dit deel van het project om 23 huizen, waarvan vijftien tussen- en acht hoekwoningen. Deze worden gebouwd door de twee ontwikkelaars van het project, Van Wanrooij en Van Peer. De prijzen liggen nog niet definitief vast. Wie zich inschrijft, is overigens nog niet direct verzekerd van een woning, maar kan de kans wel vergroten door al een financiële scan bij de aanmelding toe te voegen. Hierbij bepaalt een hypotheekadviseur of het mogelijk is het huis te financieren.

NA DE ZOMER

Momenteel wordt er hard gewerkt om de bebouwing uit de eerste en de tweede fase af te ronden. Alle panden waren snel verkocht. Omdat wonen in Heem van Selis zo gewild blijkt, hebben de ontwikkelaars een deel van het project naar voren gehaald in fase 2c. Deze woningen hoorden in eerste instantie nog bij fase 3, waarvoor geïnteresseerden kort na de zomer kunnen intekenen. Het gaat dan over acht ruime en tien compacte tweekappers van 540.000 en 425.000 euro.

Daarnaast worden er negen tussenwoningen vanaf zo’n 325.000 euro neergezet en tien hoekhuizen met een garage vanaf vier ton. Voorts verrijzen er vier semibungalows waarvoor 480.000 euro of meer moet worden neergeteld.

In totaal komen er 465 woningen in de nieuwe Boxtelse wijk. Naar verwachting duurt het nog tot 2027 tot alle woningen zijn gebouwd.

DISCLAIMER: In Brabants Centrum van vandaag staat dat de voorinschrijving voor fase 2c van Heem van Selis morgen, vrijdag 9 juni, van start zou gaan. Vlak na het drukken van de krant, kreeg de redactie het bericht dat dit met een week is uitgesteld. In bovenstaand artikel staat nu de juiste, nieuwe datum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 2 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 3 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 18 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 20 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 21 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 22 uur geleden