Blik op de huurhuizen met oneven huisnummers in de Jan van Brabantstraat. De twee meest linkse blokken (huisnummer 17 tot en met 27) worden op termijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.
Blik op de huurhuizen met oneven huisnummers in de Jan van Brabantstraat. De twee meest linkse blokken (huisnummer 17 tot en met 27) worden op termijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Foto: Rens van den Elsen

Joost sloopt in Jan van Brabantstraat zes rijtjeshuizen

Algemeen Selissenwal (c) Nieuws (c)

UPDATE 2 - In de rubiek Vrije Tribune van Brabants Centrum verscheen gisteren, donderdag 6 mei een ingezonden brief naar aanleiding van de plannen van woonstichting Joost om woningen in de wijk Breukelen te slopen dan wel te renoveren. Uit de brief zou je af kunnen leiden dat ook huizen aan de even kant van de Jan van Brabantstraat (met onder andere de huurwoning van de briefschrijver) gesloopt worden. Dat is evenwel niet waar, bezweert een woordvoerder van Joost.

De ingezonden brief heeft in de buurt voor veel commotie gezorgd. Joost geeft in een reactie aan dat in de Jan van Brabantstraat alleen zes rijtjeswoningen met oneven huisnummers worden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. Dat zijn dan de eerste twee van de in totaal zeven blokken huizen (huisnummers 17 tot en met 27). Ook twee soortgelijke woningen aan de Van Hornstraat (nummers 67 en 69) gaan plat.

De twee-onder-een-kapwoningen aan de overkant, met even huisnummers, zijn veelal koophuizen. Maar niet allemaal. Zo woont de briefschrijver, een huurder van Joost, onder één kap met de eigenaar van zo’n koophuis. Alle huurhuizen aan die kant van de straat, met even huisnummers dus, worden gerenoveerd, benadrukt een woordvoerder van Joost. Ze zijn volgens de woonstichting kwalitatief ook beter dan de oneven rijtjeswoningen aan de overkant van de straat. 

,,Onze projectconsulent heeft de buurman van de briefschrijver die zijn woning te koop heeft staan inmiddels gesproken. En heeft het verhaal ook rechtgezet. Het is zeker niet zo dat bewoners van de koopwoningen nu bang hoeven zijn dat hun woning minder waard wordt”, liet de woordvoerder van Joost deze middag weten. 

Om de hoek, in de Hertogenstraat gaan alle huizen tegen de vlakte. Enkele blokken met dezelfde rijtjeswoningen in de Van Ranststraat en Ridder van Cuijkstraat worden gerenoveerd. In totaal gaat het om 68 woningen die deels gesloopt en deels gerenoveerd worden. De huizen zijn eind jaren veertig gebouwd. De plannen voor vernieuwing van de buurt werden twee weken geleden bekend:

https://bit.ly/3xW7Dgg

.

Disclaimer: in een eerdere versies van dit artikel stond vermeld dat aan de oneven kant van de Jan van Brabantstraat zes blokken rijtjeswoningen zouden worden gesloopt; het gaat echter om zes woningen (c.q. twee blokken). Ook werd vermeld dat rijtjeshuizen aan de Ridder van Cuijkstraat en Van Ranststraat tegen de vlakte zouden gaan. Deze woningen worden echter gerenoveerd. Een en ander blijkt uit een afschrift van een brief van Joost aan de huurders en die een van hen ter beschikking van de redactie heeft gesteld. 

De tweekappers aan de Jan van Brabantstraat zijn deels huur- en deels koopwoningen. Van sloop is aan deze kant van de straat geen sprake; wel worden de huurhuizen gerenoveerd door woonstichting Joost.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 32 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 47 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden