Huurhuizen in de Hertogenstraat, maar ook in aangrenzende straten, ondergaan een flinke metamorfose. Een aantal wordt mogelijk zelfs gesloopt om plaats te maken voor meer sociale huurwoningen. (Foto: Hans van Doorn).
Huurhuizen in de Hertogenstraat, maar ook in aangrenzende straten, ondergaan een flinke metamorfose. Een aantal wordt mogelijk zelfs gesloopt om plaats te maken voor meer sociale huurwoningen. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Boxtel grijpt naast geld voor aanpak van slechte wijken

Algemeen Wonen & Leven (c) Woningbouw Nieuws (c)

De gemeente Boxtel komt niet in aanmerking om een bijdrage aan te vragen uit het volkshuisvestingsfonds. Met deze pot van 450 miljoen euro kunnen gemeenten investeren in de verbetering van woonkwaliteit, leefomgeving en verduurzaming in kwetsbare gebieden.

De fractie PvdA-GroenLinks attendeerde het gemeentebestuur enkele weken geleden nog op het bestaan van de landelijke financiële mogelijkheid. B en W antwoorden nu dat zij er wel naar hebben gekeken, maar dat zestien stedelijke vernieuwingsgebieden prioriteit krijgen vanuit Den Haag en daar valt Boxtel niet onder.

FINANCIEEL GEZOND

,,We hebben het fonds besproken met woonstichting Joost en in de regio en zien hiervoor geen kansen voor Boxtel”, geeft het college aan. B en W merken daarbij op dat de woningcorporaties in deze regio financieel gezond zijn en dus goed in staat om wijken te transformeren of te herstructureren. De Van Hugenpothstraat wordt daarbij als voorbeeld genoemd, maar ook de aanpassingen bij verschillende woningen in de wijk Selissen en Breukelen.

De plannen van Joost voor vernieuwing en renovatie in de Hertogenstraat en omgeving (zie artikel hierboven) geven ook blijk dat er voldoende slagkracht is om dergelijke projecten op te pakken.

OP DE FOTO: Huurhuizen in de Hertogenstraat, maar ook in aangrenzende straten, ondergaan een flinke metamorfose. Een aantal wordt mogelijk zelfs gesloopt om plaats te maken voor meer sociale huurwoningen. (Foto: Hans van Doorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 38 minuten geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 1 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 15 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 17 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 20 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk 23 uur geleden
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren