Natuur zoals stichting Ark het graag ziet in de Geelders.
Natuur zoals stichting Ark het graag ziet in de Geelders. Foto: Arno Braam

Foutje zorgde voor frustratie bij bewoners Geelderseweg

Algemeen Wonen & Leven (c) Milieu & Energie (c) Nieuws (c)

Tot drie keer toe kregen bewoners van de Geelderseweg geen reactie van de gemeente Boxtel. Zij zijn bezorgd over de plannen die stichting Ark Natuurontwikkeling heeft voor de Geelders. Middels verschillende brieven uitten zij vorig jaar hun bezwaren bij de gemeente, een antwoord bleef steeds uit omdat deze op de verkeerde stapel terecht waren gekomen. Het college van B en W heeft dit in middels rechtgezet.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van begin februari kwam het project in de Geelders ter sprake en de bezwaren die bewoners hebben op de plannen. Verschillende fracties wilden toen weten waarom het college nog niet had gereageerd op het schrijven. B en W geven hier nu opheldering over.

EXCUSES

De brieven werden bij de verkeerde afdeling in het systeem gezet, waardoor het college hierover niet werd geïnformeerd, zo laten de gemeentebestuurders weten. ,,De wethouder heeft hiervoor tijdens een bijeenkomst excuses voor aangeboden. Inmiddels heeft ook iedereen een reactie ontvangen”, aldus B en W.

De gemeente Boxtel heeft daarnaast ook stichting Ark verzocht om extra aandacht te schenken aan de communicatie richting de omwonenden over het project.

NATUUR NETWERK

Ark wil De Geelders, op de grens van Boxtel en Liempde, betrekken bij het Natuur Netwerk Brabant, waarbij verschillende natuurgebieden aan elkaar gekoppeld worden. Dat moet onder meer de biodiversiteit ten goede komen. Omwonenden vrezen echter dat hun eigen veiligheid in het geding komt, vooral vanwege het uitzetten van bijvoorbeeld Schotse hooglanders. De runderen kunnen in principe tot aan de perceelgrenzen van de woningen komen en dat zint een aantal bewoners aan de Geelderseweg niet.

Overigens is er nog geen vergunning aangevraagd voor de natuurplannen bij de Geelders. Volgens de gemeente werkt Ark momenteel aan een definitief inrichtings- en beheerplan voor verschillende percelen. Volgens de CDA-fractie is de bomengrens al wel verlegd, maar dat is volgens het college toegestaan binnen het huidige bestemmingsplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 41 minuten geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 2 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 21 uur geleden