De nieuwe vijver bij Princenlant IV met links de Maastrichtsestraat. Sinds gisteren wordt er grondwater opgepompt. Vanochtend, toen deze foto werd gemaakt, was de waterspiegel al flink gestegen. (Foto: Henk van Weert).
De nieuwe vijver bij Princenlant IV met links de Maastrichtsestraat. Sinds gisteren wordt er grondwater opgepompt. Vanochtend, toen deze foto werd gemaakt, was de waterspiegel al flink gestegen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Verwarring ligt op de loer bij Princenlant

Algemeen Wonen & Leven (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

De appartementen zijn al enige weken naar volle tevredenheid bewoond en ook de tuin is grotendeels aangelegd. Maar het werk bij het nieuwe appartementencomplex nabij Hoogheemflat 7 in Boxtel-Oost is nog niet gedaan. In de afgelopen drie weken is een vijver uitgegraven, die sinds gisteren wordt volgepompt. Er is mogelijk nog een probleem: de adressering zou nog wel eens voor verwarring kunnen zorgen.

Post voor bewoners van het nieuwe appartementencomplex nabij Hoogheemflat 7 dient te worden geadresseerd als Princenlant. Dat is zogezegd de straatnaam. Maar... ook brieven aan huishoudens in Het Princenhof, aan de overkant van de Maastrichtsestraat, moeten de straatnaamaanduiding Princenlant dragen om in de juiste bus te belanden. Waarom voor een gelijkluidende adressering van de twee verschillende wooncomplexen is gekozen, blijft onduidelijk. De ambtenaar die daarover uitsluitsel had kunnen geven, was gisteren ziek.

Overigens krijgt Princenlant IV geen aparte naam. Dit in tegenstelling tot de eerder door de Eindhovense projectontwikkelaar Hurks opgeleverde appartementengebouwen in het gebied tussen de Beneluxlaan en de Brederodeweg. Je mag aannemen dat het in de volksmond Princenlant blijft, net zoals de twee halfronde gebouwen tegenover winkelcentrum Oosterhof dus. Want slechts een enkeling zal de officiële naam Het Princenhof, betrokken in 2012, voor dat complex gebruiken. Princenlant is logischer, want dat is de adresaanduiding. Hetzelfde geldt voor de gebouwen De Rechter (straatnaam Alidade, opgeleverd in 2008) en De Regent (Octogoon, 2009).

VERKEERSKNIP

Sinds jaar en dag zit er een verkeersknip in de Beneluxlaan, de straat die langs Princenlant IV en Het Princenhof loopt. Dat de twee verschillende panden nu dezelfde adressering hebben, leidde er al toe dat mensen bij het verkeerde complex stonden, melden bewoners.

Wie met de auto is, moet dan omrijden via de Brederodeweg omdat ter hoogte van winkelcentrum Oosterhof paaltjes in de weg staan. In geval van calamiteiten zou dat nog wel eens en problemen kunnen geven. Maar die gedachte vindt een woordvoerder van de gemeente wel wat ver gaan. ,,Daarvoor hebben we immers huisnummers.”

Volgens Jos Crusio, voorzitter van de vereniging van eigenaren van Princenlant IV, is de naamgeving c.q. adressering toch wel iets om eens over na te denken. ,,Als ik mijn eigen huisnummer intik op Google Maps word ik naar Het Princenhof tegenover Oosterhof verwezen. Maar ja, ons complex is zó nieuw dat de zoekmachine het nog niet heeft opgenomen.”

Overigens benadrukt Crusio dat de bewoners erg tevreden zijn over hun nieuwe onderkomen. ,,We wonen hier met heel veel plezier. En over de manier waarop het buitenterrein wordt ingericht zijn we ook erg te spreken. De gemeente pakt het echt geweldig op. Terwijl we weten dat de Boxtelse financiën te wensen overlaten.”

WATERPARTIJ

Aan de kant van de Maastrichtsestraat en de Beneluxlaan is bij Princenlant IV de voorbije weken een metersdiep gat gegraven. In opdracht van de gemeente wordt de vijver aangelegd door het Helvoirtse bedrijf A. van den Brand Cultuurtechniek. Die heeft grondverzetbedrijf Van de Beeten uit Veghel als onderaannemer in de arm genomen voor het grove werk. Dat is gisteren goeddeels afgerond, Van den Brand zorgt nu voor de afwerking. De verwachting is dat in de loop van mei de laatste hand aan het project wordt gelegd.

De bodem en het talud van de uitgegraven vijver bestaan uit wit zand dat is afgedekt met een kleilaag. Enerzijds zorgt dit ervoor dat het water straks niet wegzakt in de bodem, anderzijds wordt daarin de beplanting aangebracht, meldt een woordvoerder van de aannemer.

Met een omtrek van zo’n 230 meter en een oppervlak van circa 1.600 vierkante meter kan de vijver zo’n tweeduizend kuub water herbergen. De poel dient mede als buffer voor de hemelwaterafvoer van zowel het parkeerterrein als het appartementencomplex van Princenlant IV.

De vijver is met een overstort aangesloten op het riool. Zo moet worden voorkomen dat het water buiten de oevers treedt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 43 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 58 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden