Vanaf maandag 19 april kunnen auto's tijdelijk niet meer vanaf de Rechterstraat richting de Markt rijden. Tot begin juli is het centrum door de herinrichting van de Boxtelse winkelstraat voor gemotoriseerd verkeer slechter bereikbaar.
Vanaf maandag 19 april kunnen auto's tijdelijk niet meer vanaf de Rechterstraat richting de Markt rijden. Tot begin juli is het centrum door de herinrichting van de Boxtelse winkelstraat voor gemotoriseerd verkeer slechter bereikbaar. Foto: Rens van den Elsen

Markt vanaf volgende week bijna drie maanden dicht voor auto’s

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Het werk aan de Rechterstraat vordert gestaag. Aannemer Heijmans begint maandag 19 april aan de T-splitsing met de Rozemarijnstraat. Vanaf dat moment is ook de Markt afgesloten, waardoor gemotoriseerd verkeer daar tot begin juli niet kan komen. De weekmarkt gaat tijdens deze periode wel gewoon door, net zoals het bevoorraden van de winkels in het centrumgebied.

De Boxtelse winkelstraat krijgt een nieuw uiterlijk, dat is al goed zichtbaar als je vanaf de Zwaanse Brug het centrum in loopt. Tot nog toe zorgen de werkzaamheden niet voor bijzonder veel overlast, behalve dat fietsers even af moeten stappen als ze langs de bouwvakkers over de smalle, tijdelijke paadjes willen. Nu de vierde fase in de herinrichting op het punt staat te beginnen heeft dat gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum. Auto’s kunnen hierdoor een paar maanden niet in het hart van het centrum komen. 

De gebruikelijke route naar de Markt loopt via de Dr. Van Helvoortstraat, Rechterstraat en Rozemarijnstraat. Wie uit het centrum weg rijdt moet via de Clarissenstraat. Die eenrichtingsweg wordt in de periode van 19 april tot begin juli tijdelijk opgeheven, maar alleen voor direct omwonenden en het bevoorraden van winkels. 

De medewerkers van Heijmans leggen vervolgens de nieuwe bestrating van de Rechterstraat door richting de Dr. Van Helvoortstraat, waardoor vanaf eind mei ook de Fellenoord niet meer bereikbaar is vanaf die kant. Hoe de bewoners en ondernemers uit die straat bij hun huizen en zaken kunnen komen laat de gemeente Boxtel hen later deze maand nog per brief weten.

Parkeren rondom het centrum blijft mogelijk in de Mgr. Bekkersstraat en het terrein naast het gemeentehuis. Omdat de Rechterstraat open ligt, dienen bezoekers het parkeerterrein via dezelfde weg te verlaten, richting de Dr. Van Helvoortstraat. De gemeente en Heijmans waarschuwen hier voor de smalle doorgang bij tegemoetkomend verkeer. 

Uitgebreide informatie over het gehele project, afsluitingen en de verschillende fases zijn ook te vinden op www.boxtel.nl/projecten/herinrichting-rechterstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 48 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden