Afbeelding

Boxtelse raad houdt ‘Week van de ideeën’

Algemeen Liempde (c) Esch (c) Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Munsel/In Goede Aarde (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

De gemeenteraad van Boxtel houdt van 12 tot 19 april de ‘Week van de ideeën’. In het kader van de kerntakendiscussie willen de fracties die week input vergaren van inwoners, ondernemers en verenigingen. Aan hen wordt gevraagd welke zaken Boxtel prioriteit moet (blijven) geven, maar ook wat zij minder belangrijk vinden.

De actie volgt nadat de gemeenteraad had besloten om de regie rondom de kerntakendiscussie terug te pakken. Dit naar aanleiding van de mislukte enquête die de gemeente Boxtel onder inwoners verspreidde. Toch deden daar nog 353 inwoners aan mee. ,,Deze input wordt uiteraard meegenomen”, luidt een gezamenlijk persbericht.

De fracties vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en verenigingen hun ideeën voor de toekomst van Boxtel doorgeven aan de lokale politiek. De gedachte achter de ‘Week van de Ideeën’ is dat iedereen op een laagdrempelige manier ideeën aan de gemeenteraad kan doorgeven. Ook willen de raadsleden graag weten wat inwoners, ondernemers en verenigingen belangrijk vinden voor Boxtel en welke zaken ze minder belangrijk vinden. 

INVULFORMULIER

Inwoners, ondernemers en verenigingen kunnen dit de gemeenteraad op meerdere manieren laten weten. Ten eerste komt er in de drie lokale kranten Brabants Centrum, MooiBoxtel en De Meierij Krant, twee keer een paginagroot invulformulier. Deze leveren deelnemers (anoniem) in worden verschillende plaatsen in Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel. In de advertentie staan de inleverlocaties vermeld. 

Bovendien kunnen ideeën gemaild worden naar het e-mail adres weekvandeideeen@boxtel.nl. Ook komt er een aparte Facebookpagina : ‘Week van de Ideeën – Boxtel’. Na afloop wordt alle inhoud verzameld en gedeeld met de raadsleden, zodat die hier gebruik van kunnen maken.

De kerntakendiscussie wordt gevoerd om te kijken welke zaken Boxtel op zich moet (blijven) nemen, maar ook waar de gemeente kan snijden in de kosten.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 6 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 9 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 11 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 11 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 12 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 12 uur geleden