Hoe zouden jullie reacties bevorderen?

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Wonen & Leven (c) Liempde (c) Esch (c) Centrum-Breukelen (c) Gemonde (c) Boxtel Oost (c) Munsel/In Goede Aarde (c) Ondernemen & Werken (c) Cultuur & Kunst (c) Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Milieu & Energie (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c) Testpanel Ons BC (c)

Wij lezen graag meningen over het nieuws en denken dat die een toegevoegde waarde zijn in Ons BC. Als we live gaan, willen we het aantal reacties ook bevorderen, maar de vraag is hoe we dat het beste kunnen doen. Wat vinden jullie?

Momenteel lijkt het dat er nog niet veel wordt gereageerd in Ons BC. Echter, het aantal reacties in deze testfase is hoger dan wij vooraf hadden verwacht. 

In anderhalve maand  (dus sinds de start van de tweede testfase) is er momenteel zo’n 350 keer gereageerd. Veel reacties kwamen van onszelf, naar schatting een derde van het totaal. De rest van de reacties komen van bijna 50 verschillende profielen sinds de start van de tweede testfase anderhalve maand geleden. Er zijn circa 140 accounts actief, buiten de profielen van BC en de testaccounts van de app-bouwer.

In beginsel hadden we richting de tweehonderd testers, dus ruim vijftig mensen hebben de app niet geïnstalleerd. Het kan haast niet anders dan dat dit kwam door het moeizame downloadproces. Dat was destijds noodzakelijk, maar het installeren zal straks een stuk eenvoudiger gaan. 

Een klein deel van de gebruikers reageert minstens wekelijks. We hadden gerekend op zo’n 5 procent van de groep, dat is zo’n 10 procent momenteel (exclusief wijzelf). Dus pak ‘m beet zo’n veertien man reageert regelmatig. 

REACTIES

Al met al vinden we dit best prima scores. Alleen is het natuurlijk de vraag of en hoe we dat straks ook kunnen bevorderen als we live gaan. Belangrijk is volgens ons om niet alleen het reageren te bevorderen, maar ook ervoor zorgen dat zoveel mogelijk verschillende mensen zich prettig voelen hun mening te geven. Zo lezen niet alleen de gebruikers, maar wij ook als redactie allerlei verschillende geluiden uit de samenleving, niet alleen de voors en tegens en de uiterste meningen. 

Reacties kunnen mooie startpunten opleveren voor artikelen. Dus deze hebben zo ook hun invloed op de inhoud van de krant. Voor ons is de vraag: hoe bevorderen we het reageren? Nu hebben wij daar als redactie gedachten over, maar minstens zo belangrijk: hoe denken jullie daarover?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 7 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 7 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 9 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 10 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 11 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 13 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 15 uur geleden