Omar geeft een korte demonstratie van zijn kunnen. Hij zweeft even door de lucht met zijn step. (Foto: Jan Hermens).
Omar geeft een korte demonstratie van zijn kunnen. Hij zweeft even door de lucht met zijn step. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

What’s Up, Omar?

Algemeen Wonen & Leven (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Het krioelt deze dinsdagmiddag op de Boxtelse skateramp van de kinderen. Niks binnenzitten met de duimen aan de Playstation, maar buiten in een aangenaam zonnetje stunten met stepjes. Volop in beweging en actief. Bang zijn ze niet, behendig wel. Ze rollen met een vaart van een helling, springen met beide wieltjes van de grond en draaien hun stuntstep een halve slag. Omar Moussaoui (10) doet enthousiast mee. De leerling van basisschool De Vorsenpoel vertelt graag over het sportieve vermaak.

Zo, jij kunt goed steppen. Ben je vaak hier? ,,Altijd als het mooi weer is. Dan stunt ik hier met vrienden. Iedereen is welkom, het is gezellig. We helpen elkaar bij het aanleren van trucs. Soms maken we een video van een stunt, zoals van de tailwhip.”

Wat is dat, de tailwhip? ,,Dan rol je naar beneden, onderweg spring je, je draait de step rond, landt met beide voeten op het ‘deck’ (treeplank, red.) en rijdt verder.”

Lukt de tailwhip je al? ,,Nog niet helemaal, ik ben erop aan het oefenen. Ik step nu twee jaar. Skateboarden kan ik ook, maar ik stunt liever met de step.”

En Omar is niet de enige. Er zijn zeker twintig kinderen, stuk voor stuk met de kleine, lichte en wendbare tweewielertjes. Ze crossen door elkaar, schieten voor elkaar langs, meestal zonder botsingen.

Wat vind je leuker, gamen of steppen? ,,Gamen is meer voor ‘s avonds. Ik speel graag buiten. Zeker nu de zon schijnt.”

Wat vind je van deze skateramp? ,,Mooi. Die in Liempde is ook mooi, daar ga ik ook wel eens naartoe. Maar ik zou wel aan de burgemeester en de wethouders willen vragen of er iets anders kan: hier ligt een groot grasveld waar niets mee gebeurt. De skateramp zou flink uitgebreid kunnen worden, dan komen er nog meer kinderen. Dat wil ik graag.

Maar wil je dat gras dan niet houden om op te voetballen? ,,Dat is niet nodig. Er zijn hier vlakbij al twee voetbalkooien. Ik heb liever een grotere skatebaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 33 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 48 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden