Oud-Boxtelaar Wouter Hardy heeft de eerste track van zijn soloproject HRDY uitgebracht. (Foto: Dirk Hardy).
Oud-Boxtelaar Wouter Hardy heeft de eerste track van zijn soloproject HRDY uitgebracht. (Foto: Dirk Hardy). Foto: Dirk Hardy

Oud-Boxtelaar Wouter Hardy lanceert instrumentaal album

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Het is bijna twee jaar geleden dat Wouter Hardy (29) als producent en medeschrijver van het winnende Songfestivalnummer ‘Arcade’ de wereld veroverde. Stilgezeten heeft de oud-Boxtelaar geenszins. Naast vele grote projecten en een baan als docent op het conservatorium in Rotterdam, brengt hij dit jaar elke maand een nummer uit van zijn debuutalbum waarvan de naam nog geheim is. Brabants Centrum sprak met deze muzikale wonderboy.

,,Na ‘Arcade’ is er heel veel gebeurd en zijn vele deuren voor me opengegaan. Zoveel dat ik vaak ‘nee’ moest verkopen,” vertelt Wouter terwijl hij bellend vanuit zijn auto van woonplaats ‘s-Hertogenbosch richting Rotterdam rijdt. ,,Natuurlijk heb ik wel een aantal muzikale projecten gedaan met bekende artiesten en die komen allemaal dit jaar uit.”

Maar waar Wouter vooral trots op is, is zijn eigen project: ‘HRDY’. De coronacrisis leende zich er perfect voor om ermee aan de slag te gaan. Sterker nog, het dwong hem het niet langer uit te stellen: ,,’HRDY’ is een project waarover ik al heel lang nadenk, een project met mijn eigen naam. Dat je Spotify opent en je eigen naam ziet. Dát wil ik.”

IN MIJN EENTJE

Toch duurde het uiteindelijk vier jaar voordat Wouter werk maakte van zijn ambitieuze plan. ,,Ik schoof het lange tijd voor me uit omdat ik niet wist welke richting ik op wilde gaan. Enerzijds houd ik van elektronische muziek en heb ik alle hoeken in dit genre onderzocht: van techno tot hardstyle. In 2016 maakte ik een heftige periode door waarin ik paniekaanvallen en hyperventilatie kreeg. Daardoor werd ik gedwongen rust te nemen. En die rust vond ik achter de piano.”

De muzikale duizendpoot hervond daar, aan de piano in zijn muziekstudio, zijn oude liefde voor klassieke muziek en filmcomposities. ,,Dit voelde zo fijn dat ik besloot dat dit de richting van mijn project ging worden. Dit ben ik toen gaan uitbouwen, lekker in mijn eentje.”

Toen volgde een verhuizing van Rotterdam naar ‘s-Hertogenbosch. ,,Ik bouwde een nieuwe studio vol mooie nieuwe apparatuur aan de Tramkade, vlakbij de Verkadefabriek en besefte toen dat ik het niet langer meer wilde uitstellen.”

Wekenlang sloot Wouter zichzelf elke ochtend vijf uur lang op in zijn studio. ,,Ik zette mijn telefoon uit en werkte non-stop. Ik luisterde naar muziek van onder meer filmmuziekcomponist Hans Zimmer en neoklassieke toondichter Ólafur Arnalds en keek ter inspiratie naar natuurfilms. En in de middag nam ik de tijd voor andere werken. Dit hielp enorm.”

‘A New Dawn’ is Wouters eerste track. En die staat letterlijk en figuurlijk voor een nieuw tijdperk. ,,Zo voelt het ook voor mij. Naast de release op streamingdienst Spotify, waar mijn plaat het goed doet, heb ik ook een mooie door mijzelf geregisseerde clip gemaakt waarvoor ik zelf een crew bij elkaar zocht. Danseres Lotte Timmermans, ook uit Boxtel, heeft daar een grote rol in gespeeld. Ik ben er enorm trots op.”

PERFECTIONIST

Wouter gaat elke maand een track uitbrengen. ,,Dat doe ik om mezelf te pushen. Ik ben een enorme perfectionist en een nummer is daardoor nooit klaar. Door het snel uit te brengen, push ik mezelf er een strik om te doen en door te gaan naar het volgende nummer.” De tweede track verschijnt 5 maart en heb ik geschreven voor mijn broer Dirk. Ik heb onze gezamenlijke geschiedenis van bijna dertig jaar omgezet in melodieën en thema’s. En wat nummer drie, vier en vijf worden, weet ik nog niet. Dat is heel spannend, maar ik weet welke sound ik wil. Welke dat is? Neoklassiek en filmmuziek. In december wil ik de hele plaat op vinyl uitbrengen. En uiteindelijk wil ik aan een liveshow gaan werken. Maar dat is voor later. Nu ben ik lekker muziek aan het maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Linda van de Wiel

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 36 minuten geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 1 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 2 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 4 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 4 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 6 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 8 uur geleden