Wendy Schellings van Haarstudio Ciseaux laat vanavond het licht aan in haar zaak om aandacht te vragen voor het voortbestaan van haar bedrijf. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Wendy Schellings van Haarstudio Ciseaux laat vanavond het licht aan in haar zaak om aandacht te vragen voor het voortbestaan van haar bedrijf. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

Kappers zetten licht aan voor het definitief uit gaat

Algemeen Ondernemen & Werken (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

,,Hoe het gaat? Met een net woord: slecht”, geeft kapster Wendy Schellings van Haarstudio Ciseaux aan. Het water staat haar aan de lippen en ze vreest dan ook voor het voortbestaan van haar bedrijf aan de Van Beekstraat in Boxtel. Vanavond gaan tussen 18.00 en 20.00 uur als stil protest de lichten in haar zaak aan.

De actie is landelijk ingezet door de kappersbranche. Hiermee willen de haarstylisten laten merken dat ze snel weer open moeten, voordat ze niet anders kunnen dan hun zaken definitief sluiten. Ook bij Ciseaux is de nood hoog, geeft Schellings aan: ,,Sinds deze week mogen we weer inschrijven voor de regeling TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten - red.), maar de website loopt regelmatig vast. En dan duurt het nog eens minimaal zes weken voor je je geld krijgt. Ondertussen lopen de vaste lasten wel gewoon door: huur, personeelskosten, stroom, enzovoorts. We balen echt als een stekker en dan druk ik me nog licht uit.”

GEEN ZIN

Winkels mogen sinds een paar weken wel producten op laten halen bij de voordeur, het zogeheten click & collect, maar voor kappers heeft dat niet zoveel zin beseft Schellings. ,,Van die paar haarproducten die we dan verkopen, kunnen we natuurlijk niet leven. We moeten aan de slag, de schaar weer in het haar zetten.”

ZELFVERTROUWEN

De branche laat in een brief aan de landelijke overheid weten dat het ook voor consumenten onwenselijk is dat de kappers gesloten zijn. ,,De haren laten knippen, kleuren en stylen werkt positief op het zelfvertrouwen en welbevinden”, vindt zij. Daarbij kan iedereen veilig geknipt worden, want er wordt gewerkt met beschermkapjes, spatschermen, handschoenen en er wordt veel schoongemaakt. ,,De kappers in buurlanden België en Duitsland mogen weer aan de slag. De Nederlandse kapper is er ook klaar voor. Als de kapsalon open mag, voorkomt dat knippen in het zwarte circuit, waar de veiligheid niet gewaarborgd is”, zo valt in de brief te lezen.

AAN DE SLAG

Schellings hoopt dat ze snel open mag zodat ze alle coronakapsels weer in model kan brengen. Ze roept de overige kapsalons in de gemeente Boxtel op om vanavond eveneens de lichten aan te laten: ,,Zo geven we een signaal af dat het de verkeerde kant op gaat.”

Wellicht mogen alle mensen met contactberoepen woensdag 3 maart weer aan de slag gaan, de lockdown geldt vooralsnog tot 2 maart.

OP DE FOTO: Wendy Schellings van Haarstudio Ciseaux laat vanavond het licht aan in haar zaak om aandacht te vragen voor de noodsituatie van kapsalons. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 8 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden