De leerlingen van de Willibrordusschool zijn blij met de ontbijtactie die Michel van de Sande (linksvoor) en Christ van Schijndel (rechtsvoor) zondag hielden. Deze leverde 1.150 euro op voor een zomers carnavalsfeestje voor groep 8.
De leerlingen van de Willibrordusschool zijn blij met de ontbijtactie die Michel van de Sande (linksvoor) en Christ van Schijndel (rechtsvoor) zondag hielden. Deze leverde 1.150 euro op voor een zomers carnavalsfeestje voor groep 8. Foto: Eigen collectie

Verrassingsontbijt brengt veel geld op voor verlaat schoolcarnaval Esch

Algemeen Esch (c) Nieuws (c)

Het ontbreken van een carnavalsfeest was dit jaar een groot gemis voor iedereen, maar in Esch baalden vooral de kinderen uit groep 8 van de Willibrordusschool. Jaren leefden zij naar het moment toe om tot de jeugdraad toe te treden, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Maar Esch zou Esch niet zijn om hen toch een hart onder de riem te steken...

Normaal gesproken hadden Esschenaren ‘s avonds de polonaise in zijn zaak gelopen, maar nu stond eigenaar Michel van de Sande van Ons Café alleen achter de bar. Geen carnavalsmuziek en liters bier die over de toonbank gaan. Ook voor hem is de horecasluiting een hard gelach.

Toch blijft de uitbater actief. Samen met goede vriend en bestuurder van carnavalsstichting De Oggelvorsen Christ van Schijndel trok hij zich het lot van de Essche groepachters aan. ,,Christ en ik hebben sinds een jaar of zeven op carnavalsmaandag de grote ontbijtshow in het café, maar dat ging nu natuurlijk niet. Dus wilden we ontbijtjes aan huis gaan brengen. Zo kwamen we al snel op het idee om er een goed doel aan te koppelen”, vertelt Van de Sande. Hij vervolgt: ,,Het is erg sneu dat de leerlingen nu zelfs geen prins of prinses konden kiezen. Dit hoort echt bij je jeugd, vinden wij. Daarom willen we voor hen alsnog een carnavalsfeest organiseren in Ons Café, als het weer mag.”

VEILING

Alle Essche carnavalsgroepen werden aangeschreven om mee te doen. Middels een soort veiling konden zij bieden en mensen verrassen die wel een ontbijtje verdienden. Waldo Kuijpers van de lokale Spar-supermarkt zorgde voor de broodjes, eieren en spek. Van de Sande: ,,We hebben uiteindelijk zes huishoudens mogen bezoeken en in totaal 1.150 euro opgehaald voor het feest. Echt fantastisch. Iedereen was ook erg blij met het geheel verzorgde ontbijtje.”

Het idee werd vlak voor de carnavalsdagen gelanceerd via Facebook. Zo kreeg ook Omroep Max er lucht van. De tv-zender van Jan Slagter toog in alle vroegte naar Esch om het item op te nemen. ,,We begonnen al om half zeven ‘s ochtends, daar hadden ze niet bij stilgestaan”, grinnikt Van de Sande. ,,Maar het is een mooie uitzending geworden en de kinderen waren erg enthousiast over het feestidee.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 9 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 11 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 12 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 14 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 15 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 17 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30