Prins Donald V doopt samen met oud-prins Jand d'n Allerurste het beeldje 'Hé, Waggel Mee!' in december 2017 met elf liter bier.
Prins Donald V doopt samen met oud-prins Jand d'n Allerurste het beeldje 'Hé, Waggel Mee!' in december 2017 met elf liter bier. Foto: Peter de Koning

Carnavalsherinneringen (3)

Algemeen Nieuws (c)

Tal van lezers hebben gereageerd op de oproep om dierbare, gekke en onvergetelijke carnavalsherinneringen op te halen. Ze stuurden foto’s met een korte omschrijving naar de redactie waarvan donderdag in de krant een selectie verscheen. De rest volgt online. Nu die Christian van Zoghel uit Boxtel. 

,,Het mooiste moment? Niet zo moeilijk: de doop van ‘Hé, Waggel Mee!’ in december 2017 ter gelegenheid van vijf keer elf jaar openbaar carnaval.” Christian regeerde destijds als prins Donald V over Eendengat en werd bij de doopplechtigheid geassisteerd door Jan Swinkels die tijdens carnaval 1963 als eerste prins door Boxtel trok. 

Het bronzen plastiek - ontworpen en gemaakt door Pierre van Amelsvoort - staat sindsdien bij de Zwaanse Brug. Het plaatsen van het kunstwerk was een initiatief van de vier gelijknamige voorgangers van prins DonaldV samen met de SOCiëteit van d’Aauw Waggel, de vereniging van oud-prinsen en hun adjudanten. 

Sinds de onthulling wordt op carnavalszaterdag, een uur voor de sleuteloverdracht door de burgemeester, ‘Hé, Waggel Mee!’ voorzien van een rood-witte steek en sjaal. Dat gebeurt doorgaans door de dan heersende prins en jeugdprins. Dit jaar zijn geen leutmonarchen benoemd. Maar dat betekent niet dat het carnavalsbeeldje er nu kaal bij staat. 

President Frank van Heesch van Stichting Openbaar Carnaval kleedde vandaag de nar die op de rug van een dansende eend heeft plaatsgenomen aan. Samen met de overige SOC-bestuurders werd de Eendengatse vlag gehesen. Dat gebeurde in het bijzijn van prins Donald VI en zijn raad van elf die in burger het informele moment bijwoonden. ,,Zodat we toch een beetje het gevoel van Eendengat in ons hart sluiten”, aldus Van Heesch. De SOC heeft vanwege corona alle officiële festiviteiten afgelast. 

Online worden enkele activiteiten ontplooid door de Knokkers (organisatoren kindercarnaval) en DuckOut (jongerencarnaval). In onze krant van afgelopen donderdag is daarover uitgebreid te lezen. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 3 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 4 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 6 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 7 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 8 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 10 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30