Alwien Geerts voor zijn hoofdkantoor aan de Dorpsstraat in Gemonde. De eigenaar van Geerts Adviesgroep is naast ondernemer een betrokken inwoner, die zich op tal van vlakken inzet voor zijn dorp. (Foto: Hans van Doorn).
Alwien Geerts voor zijn hoofdkantoor aan de Dorpsstraat in Gemonde. De eigenaar van Geerts Adviesgroep is naast ondernemer een betrokken inwoner, die zich op tal van vlakken inzet voor zijn dorp. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Geerts Adviesgroep bestaat 75 jaar

Algemeen Gemonde (c) Ondernemen & Werken (c) Nieuws (c)

De puinhopen van de Tweede Wereldoorlog waren nog maar nauwelijks opgeruimd toen de opa van Alwien Geerts in Gemonde de basis legde voor Geerts Adviesgroep. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Gemonde, bestaat dit jaar driekwart eeuw. De huidige eigenaar is de derde generatie die het assurantiekantoor bestiert.

,,Mijn opa Gerard richtte het bedrijf op in 1946. Mijn oma kwam van de boerderij en in eerste instantie werkte opa als boer, maar daar lag zijn hart niet. Toen is hij in de verzekeringen gestapt, van huis uit.”

De grondlegger van de onderneming startte met uitvaartverzekeringen. ,,Later kwamen daar brandverzekeringen bij en van lieverlee groeide het dienstenpakket.”

In 1963 verliet het gezin de boerderij en ging in een huis aan De Kaart 1 wonen. Alwien: ,,Een jaar later ging mijn vader Bart in het bedrijf werken. Ik deed mijn intrede in het kantoor in 1992, werd in 2010 voor de helft eigenaar en in 2014 helemaal.”

VAKANTIEWERK

De kleinzoon van de oprichter groeide als vanzelf in het vak. ,,Ik deed vanaf mijn veertiende vakantiewerk in de zaak. Ik begon met kasten opruimen, de telefoon opnemen en stap voor stap leerde ik steeds meer aspecten van het verzekeringswezen kennen.”

Dacht Alwien aanvankelijk aan een loopbaan in de ICT, hij koos uiteindelijk voor het familiebedrijf. ,,In de tijd dat ik de ICT in wilde, was die branche te populair. Vandaar dat ik alsnog in de assurantiën ben gaan werken. Financiële planning, vermogensbeheer, die facetten hebben mijn bijzondere belangstelling.” Hij kan zijn expertise naar hartenlust inzetten, want Geerts houdt zich behalve met verzekeringen ook bezig met administratie voor bedrijven en met bankzaken. Hij is namelijk zelfstandig Regiobank-adviseur.

Negentien jaar geleden verhuisde Geerts Adviesgroep naar zijn huidige onderkomen aan de Dorpsstraat. Daarnaast is er een vestiging in Rosmalen. ,,Binnen onze branche behoort ons bedrijf tot de grotere van Nederland. Ons land telt zo’n achtduizend assurantiekantoren, wat grootte betreft staan wij op plaats negentig. Ons team telt 35 mensen.”

Groot of niet, de sfeer in het advieskantoor is gemoedelijk. ,,Een stropdascultuur past hier niet”, weet de ondernemer. ,,Wij zijn groot geworden door klein te blijven.” Hij geniet van de contacten met zijn klanten. ,,Ik kom soms op bijzondere plaatsen. Bijvoorbeeld bij Fox TV. Of bij kleine specialistische bedrijven die soms werken voor hele grote spelers. Die mensen hebben interessante verhalen te vertellen.”

Of Alwien nog binnen het bedrijf werkt, als de honderd jaar in zicht komt, durft hij niet te voorspellen. ,,Maar het zou kunnen. Mijn vader werkt ook nog steeds op kantoor, al 57 jaar. Dus wie weet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 7 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 9 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 12 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 14 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 14 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 15 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 15 uur geleden