Nu zijn de schoolbankjes nog leeg, maar het team van basisschool De Beemden bereidt zich voor op maandag, als de leerlingen terugkeren. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Nu zijn de schoolbankjes nog leeg, maar het team van basisschool De Beemden bereidt zich voor op maandag, als de leerlingen terugkeren. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

De Beemden ontvangt brief van actiegroep Viruswaarheid

Algemeen Wonen & Leven (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

In de brievenbus van basisschool De Beemden lag woensdag een brief van Viruswaarheid. De brief spreekt zelfs van strafrechtelijke vervolging. Schooldirecteur Tom van Esch blijft nuchter: ,,Het is de energie niet waard.”

In haar brief geeft de actiegroep aan dat maandagochtend de school beslist geen leerlingen de toegang moet weigeren vanwege het ontbreken van een negatieve PCR-test. ,,Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een standaardbrief die van de website van Viruswaarheid te downloaden is”, aldus Van Esch, die vermoedt dat het om een landelijke, gecoördineerde actie gaat. ,,Op diverse plekken in het land hebben scholen soortgelijke brieven ontvangen. Mogelijk heeft de actiegroep een oproep gedaan om deze boodschap te verspreiden.”

MEERDERE SCHOLEN

Ook in Boxtel ontvingen volgens de schooldirecteur meer onderwijsinstellingen een schrijven van Viruswaarheid. Om welke het gaat, zegt hij niet. ,,Ik weet niet of ze dat willen.”

Van Esch onderneemt geen verdere stappen tegen de actiegroep. ,,Dat is de energie niet waard. Maandag gaat basisschool de Beemden weer open, daar bereiden we ons nu zo goed mogelijk op voor. We zien onze leerlingen graag terug.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 37 minuten geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 7 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 8 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 20 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 22 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren