Vanuit de eigen huiskamer namen deze kinderen deel aan scoutingactiviteiten. #IkScoutThuis is het devies. (Foto: Scouting Boxtel).
Vanuit de eigen huiskamer namen deze kinderen deel aan scoutingactiviteiten. #IkScoutThuis is het devies. (Foto: Scouting Boxtel). Foto: Scouting Boxtel

Het voorjaar in met speurtocht van Scouting Boxtel

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Rebussen, raadsels en raamletters: Scouting Boxtel zet vanaf komend weekeinde een speurtocht op touw. Van zaterdag 6 tot en met zondag 21 februari kan jong en oud op zoek naar oplossingen die leuke presentjes opleveren.

Iedereen kan gratis meedoen aan de speurtocht, ook niet-leden van de scouting. De route loopt door Boxtel en kent drie verschillende niveaus, variërend van drie kilometer voor beginnende wandelaars tot een zelf te bepalen afstand voor experts. De activiteit is hierdoor geschikt voor jong en oud.

Tijdens de tocht bezoeken deelnemers woningen waarbij achter het raam een letter, raadsel of rebus hangt. Door de goede antwoorden in te vullen op het bijbehorende formulier, is de oplossing te achterhalen. Het goede antwoord wordt beloond met een prijsje dat thuis wordt bezorgd. De routes, antwoordformulieren, benodigdheden en overige informatie zijn te vinden op www.scoutingboxtel.nl/voorjaarsspeurtocht/.

Scouting Boxtel blijft creatief, ondanks de beperkende maatregelen. De stafleden bedenken allerlei leuke online activiteiten. Zoals de digitale opkomst van zaterdag, voor alle welpen. Zo'n vijftig kinderen namen hieraan deel. Ze knutselden in hun eigen huiskamer sambaballen en speelden bingo.

Onder andere Floor, Imke en Daan vielen daarbij in de prijzen. Ter afsluiting van de ochtend werden er nog wat Crazy 88-opdrachten gedaan. Hoogtepunt was het 'rupsen' door de woonkamer in een slaapzak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 1 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden