Peter Langenhuijsen, voorzitter van hockeyclub MEP, toont het bedrag dat de pilot van Scoor voor je Club de hockeyers opleverde. (Foto: eigen collectie).
Peter Langenhuijsen, voorzitter van hockeyclub MEP, toont het bedrag dat de pilot van Scoor voor je Club de hockeyers opleverde. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Landelijke ambitie Scoor voor je Club start in Boxtel

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De loyaliteitsactie Scoor voor je Club heeft Boxtel als epicentrum, maar moet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Het initiatief van de Qiy Foundation ging maandag 1 februari van start. De rest van het land kan zich aansluiten vanaf 1 maart.

Het idee houdt in dat particulieren geld kunnen vergaren voor een vereniging naar keuze die aan de actie meedoet. Wanneer zij aankopen doen bij ondernemers die zich bij Scoor voor je Club hebben aangesloten, ontvangen zij een bepaald bedrag voor hun vereniging én voor zichzelf, in aparte ‘spaarpotjes’. Dat geld in het eigen potje kunnen spaarders zelf besteden of toekennen aan een goed doel. Het is bovendien mogelijk om er een digitale voucher of cadeaubon van een van de aangesloten ondernemingen van te kopen.

SPORT

Voordat ze daadwerkelijk konden gaan ‘scoren’ lieten belangstellenden zich donderdag online informeren over de actie, de werkwijze en de voordelen voor clubs en spaarders. Burgemeester Ronald van Meygaarden gaf de aftrap en was vol lof over het concept. ,,Sport blijft een grote liefde van mij. Ik heb lang in de sportwereld gewerkt. Wat ik het allerleukst vind aan Scoor voor je Club is de combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

DAPPRE

De Boxtelse ondernemer Marcel van Galen is oprichter van de Qiy Foundation en stond mede aan de wieg van Dappre, een app die al je klanten- en cadeaukaarten overzichtelijk digitaal bij elkaar zet. Scoor voor je Club wordt uitgevoerd via deze applicatie. ,,Consumenten hoeven geen persoonsgegevens prijs te geven als ze gebruik maken van digitale klanten- en cadeaukaarten. Dat kan indien gewenst wel. Verenigingen kunnen hun eigen digitale clubkaart laten activeren en via e-mail en social media verspreiden onder hun leden.”

Om Scoor voor je Club te lanceren, in stand te houden en door te ontwikkelen, is geld nodig. Van Galen legt uit: ,,Van elke gespaarde euro gaat 80 procent naar deelnemer en club, 20 procent gaat naar ons. We hopen in een jaar tijd vijfhonderd verenigingen aan ons te binden, dan kan dat percentage wellicht omlaag.”

De eerste pilot met Scoor voor je Club liep in november en december en is inmiddels afgerond. Die leverde Lawn tennisvereniging Munsel 165 euro op en en hockeyclub MEP 246 euro.

Verenigingen en ondernemers die zich aan willen melden voor de actie kunnen zich inschrijven via www.scoorvoorjeclub.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 10 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 12 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 13 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 14 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 14 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 16 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 16 uur geleden