Afbeelding
Foto: Angelo Esslinger via Pixabay

Boxtel krijgt ook locatie voor corona-vaccinaties

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Je laten vaccineren tegen het coronavirus kan binnenkort ook in Boxtel. De gezondheidsdienst GGD Hart voor Brabant is samen met de gemeente op zoek naar een geschikte locatie waar straks tussen de 400 en 800 prikken per dag gezet kunnen worden.

Boxtel is door de GGD uitgekozen vanwege haar geografische ligging. Daarvoor zijn voorwaarden opgesteld van het Rijk. Zo moet de vaccinatielocatie dicht bij grote steden liggen en mag de reistijd naar de prikhal maximaal een half uur met de auto bedragen. Daarnaast is het van belang dat de locatie mogelijkheden heeft om op te schalen, zowel qua aantal prikken per dag als de opslag van vaccins.

Het is nog niet bekend waar er in Boxtel geprikt gaat worden. Meest voor de hand liggende locatie is sporthal De Braken, al ligt die niet in de buurt van het treinstation. Dat moet volgens de GGD geen probleem vormen. De gezondheidsdienst bekijkt namelijk samen met de gemeente naar mogelijke extra maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren.

De bedoeling is dat er in Boxtel 400 tot 800 vaccinaties per dag worden gezet. Daarmee valt de gemeente onder een zogeheten S/M-locatie. Er zijn in totaal vier categorieën voor de priklocaties: 400 (S), 800 (M), 1.600 (L) en 2.400 (XL) spuiten per dag. In Veghel worden er momenteel 500 per dag gezet, maar dit wordt binnenkort opgeschaald naar 1.600.

ANDERE STEDEN

Niet alleen Boxtel staat op de nominatie om een vaccinatielocatie te krijgen, ook in 's-Hertogenbosch, Tilburg, Oss, Boxmeer, Uden en Waalwijk is prikken straks mogelijk. Bij eerstgenoemde zijn de Brabanthallen aangewezen om de coronavaccins te zetten. Die locatie opent ook als eerste eind januari. Begin februari volgt Tilburg. Wanneer de prikhal in Boxtel open kan is op dit moment nog niet duidelijk.

Het is niet zo dat straks meteen iedereen een prik kan gaan halen in Boxtel. Dat gaat in een vooraf bepaalde volgorde, waarbij medewerkers uit de langdurige zorg zoals verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg als eerste aan de beurt zijn. Wanneer iemand zonder medische indicatie langs mag komen, ontvangt zij daarover een uitnodiging van de GGD.

Kijk voor meer informatie op www.ggdhvb.nl/corona/coronavaccinaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 11 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 13 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 16 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 18 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 19 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00