Bazaar Boxtel in 2015. Het multiculturele evenement in park Molenwijk wordt gehouden, staat al jaren op de agenda. Voorzitter Michel Verhoeven verwelkomde vorig jaar drie nieuwe bestuursleden, maar die wachten nog op hun debuut. Verhoeven: ,,Ze staan te popelen!"
Bazaar Boxtel in 2015. Het multiculturele evenement in park Molenwijk wordt gehouden, staat al jaren op de agenda. Voorzitter Michel Verhoeven verwelkomde vorig jaar drie nieuwe bestuursleden, maar die wachten nog op hun debuut. Verhoeven: ,,Ze staan te popelen!" Foto: Peter de Koning

Bazaar verhuist naar september

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

Wie van plan is om in 2021 naar de Bazaar Boxtel te gaan, moet het laatste weekend van september vrijhouden. De organisatie kiest voor een later moment in het jaar om de kans te vergroten dat het multiculturele festival in park Molenwijk door kan gaan. Secretaris Linda Daas staat te popelen: ,,Een festival: hoe leuk zou dat weer eens zijn!”

Stel je voor: de eerstvolgende wedstrijd maak jij jouw debuut. Vervolgens waait het coronavirus het land binnen en duurt het nog jaren voordat het duel plaatsvindt. Zo is het een beetje voor het deels vernieuwde stichtingsbestuur van Bazaar Boxtel.

Drie enthousiaste vrijwilligers waren klaar om een fantastisch festijn neer te zetten. Maar vorig jaar werd het festival al noodgedwongen afgelast. Secretaris Daas: ,,De climax van het festival hebben wij nooit meegemaakt. We hebben afgelopen zomer met plan B wel ontzettend veel lol gehad. Toen zijn we de verpleeghuizen langs geweest met hapjes uit internationale keukens en brachten we muziek met onze huisband Kasba.”

Dat de Bazaar op 11 juli - de oorspronkelijke festivaldatum - moet worden geannuleerd, lijkt een gegeven voor de organisatie. Grote evenementen staan in verband met de coronamaatregelen namelijk als laatste in de rij om weer door te mogen gaan, weet voorzitter Michel Verhoeven. Maar ook september kan te vroeg komen voor het festijn.

,,We organiseren de Bazaar alsof het sowieso doorgaat. Dat geldt voor het aantrekken van artiesten, maar ook voor het regelen van bijvoorbeeld de kraampjes”, vertelt Verhoeven. Een erg groot financieel risico verwacht hij echter niet: ,,We gaan het natuurlijk wel zo regelen dat we betalen als het festival door kan gaan. We hebben wel wat spek op de botten, maar het risico moet te overzien blijven.”

,,Wij hebben nagedacht over alternatieven. Maar Bazaar Boxtel draait om elkaar ontmoeten: dat moet je fysiek kunnen doen en zoiets gaat natuurlijk niet online”, aldus Verhoeven. Na rijp beraad heeft het festivalbestuur dan ook een helder uitgangspunt gekozen, vertelt Daas: ,,Of we houden de échte Bazaar met het authentieke Bazaar-gevoel, of we organiseren het festival niet.”

BELL

Tijdens het festival was het oorspronkelijke plan dat ook stichting Bell (waar ook Brabants Centrum bij is aangesloten) een rol zou krijgen. Deze stichting is opgericht om het dorp Esch een warm welkom te heten in de gemeente Boxtel. Afgelopen jaar werden allerlei activiteiten gehouden om de inwoners van de verschillende kernen te verbinden. Zoals een heuse karavaan die door Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel trok op oudejaarsdag. Daas: ,,Bell staat voor de verbinding, wij staan voor verbroedering en ontmoeting: dat past goed bij elkaar.” 

Hoewel Bell positief staat tegenover de nieuwe datum, moet het stichtingsbestuur formeel nog een beslissing nemen hierover. Per abuis stond dit niet vermeld in het Brabants Centrum van donderdag 21 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 1 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 3 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 4 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 6 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 7 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 9 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen gisteren
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30