Het winnende doek van de schilderwedstrijd die het Boxtelse atelier De Ruimte hield, werd gemaakt door Anjo van den Nieuwenhuijzen
Het winnende doek van de schilderwedstrijd die het Boxtelse atelier De Ruimte hield, werd gemaakt door Anjo van den Nieuwenhuijzen Foto: atelier De Ruimte.

Anjo van den Nieuwenhuijzen wint schilderwedstrijd

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De interpretatie die Anjo van den Nieuwenhuijzen maakte van het Meisje met de Parel, van de 17-eeuwse meesterschilder Johannes Vermeer uit Delft, kreeg van het Boxtelse publiek de meeste stemmen. Die werden uitgebracht tijdens een etalage-expositie van De Ruimte. Elf cursisten van het Boxtelse atelier namen eraan deel.

Een eigen interpretatie maken van Vermeers wereldberoemde portret. Dat was de opdracht aan de cursisten van De Ruimte. Elf creaties geïnspireeerd op dit topstuk uit de collectie van het Haagse Mauritshuis waren tot vandaag, zaterdag 16 januari, te bewonderen in de etalage van het leegstaande winkelpand Rechterstraat 50. 

‘PROJECT REMBRANDT’

De schilderwedstrijd werd georganiseerd door Lonneke de Wit en Christel van Tooren en was geënt op het populaire tv-programma Project Rembrandt van de NTR. Dat is een afvalrace waarin getalenteerde amateurschilders zich verder bekwamen in hun vaardigheden. 

Zo ver ging het in Boxtel niet, maar de beoordelingsexpositie leidde uiteindelijk wel tot een winnaar. Die werd bepaald aan de hand van het aantal uitgebrachte stemmen. Passanten konden vanaf medio december een QR-code scannen met hun mobieltje en een beoordeling geven. Dat kon overigens ook via formulieren die in deze krant verschenen. Uiteindelijk kreeg Anjo van den Nieuwenhuijzen uit Boxtel de meeste stemmen. Plaatsgenoot Hannes de Greef en Mariëtte Oostermeijer uit ‘s-Hertogenbosch volgden op respectievelijk de tweede en derde plaats. 

JONG EN OUD

Uiteindelijk brachten 167 mensen een stem uit en daarmee is volgens mede-organisator De Wit sprake van een overweldigende belangstelling voor het etalageproject dat geheel coronaproof kon worden gehouden. ,,We hebben mensen van zowat alle leeftijden kunnen bereiken. De jongste stemmer was acht jaar, de oudste 87”, glundert de kunstenares. 

Stemmers die de juiste volgorde invulden van de uiteindelijke eindscore, dongen mee naar prijzen die beschikbaar werden gesteld door modezaak 3-Trend, delicatessenwinkel Proef! Culinair, lifestylewinkel Anyfma en juwelier Caarls. 

VERLOTING PRIJZEN

De prijzen zijn verloot onder de mensen die de winnende combinatie (B-E-S) goed hadden. Zij krijgen telefonisch een bericht en kunnen hun prijs ophalen bij De Ruimte, gevestigd aan de straat Selissen 6a. De hoofdprijs werd gewonnen door Carmen van Boekholt. Zij ontvangt een set echte pareloorbellen. Die werden geschonken door een inwoonster van Boxtel. Die vond het een heel leuk project waarvan ze er erg heeft genoten, meldt De Wit.

De  overige prijzen zijn gewonnen door: 2. Miny Deckers (prijs Caarls); 3. Ghislaine de Brouwer (bon 3-Trend); 4. Gerard van Boekholt (bon Proef! Culinair); 5. Joop Koelink (bon Anyfma). Een troostprijs is weggelegd voor Pip Beaard; zij ontvangt een oester met een parel. Alle prijswinnaars wonen in Boxtel. 

Deze interpretatie van Hannes de Greef eindigde als tweede.
Mariëtte Oostermeijer maakte deze versie van Johannes Vermeers wereldberoemde portret dat in het Mauritshuis is te bewonderen.
Het 17-eeuwse portret van het Meisje met de Parel van de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer is te bewonderen in het Haagse Mauritshuis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 11 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 15 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 18 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 20 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 21 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 22 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00