De Boxtelse Fenne van den Biggelaar startte Felix by Fenne in coronatijd. (Foto: eigen collectie).
De Boxtelse Fenne van den Biggelaar startte Felix by Fenne in coronatijd. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Corona geen hindernis voor sieradenshop Fenne

Algemeen

Nog maar 19 jaar oud en je eigen bedrijfje beginnen. Dit komt op zich al niet vaak voor. Maar Fenne van den Biggelaar uit Boxtel begon haar onderneming Feliz by Fenne op 5 maart. En het toeval wil: precies op deze dag bleek het coronavirus ook de Boxtelse gemeentegrens binnengeslopen. De online sieradenwinkel loopt echter prima: ,,In het begin was ‘t echt booming.”

Met haar online shop richt Fenne zich op tieners en twintigers. ,,Ken je My Jewellery? Dat is wat betaalbaarder voor jonge meiden. Ik zit net onder die prijs, denk gemiddeld zo’n 15 euro per item. Ik bied spullen die mijn nichtje van dertien jaar leuk vindt, maar ook bijvoorbeeld een kettinkje dat bij mijn zus van 25 zou passen.”

In het voorjaar organiseerde Fenne een ladies night. ,,Mijn vader Marc vroeg mij hoeveel ik dacht dat de omzet was. Ik zei: driehonderd euro. Of hij het verschil dan mocht hebben, vroeg hij. Nee, nee, nee! Hij moest het me vertellen: het was 800!”

NETWERK

Hoewel Fenne haar waren online verkoopt, zijn deze ook te vinden in diverse Boxtelse winkeltjes. Ook in de zaak die haar ouders runnen, de DA-drogisterij in winkelcentrum Oosterhof. ,,Je moet gebruik maken van je netwerk”, heeft de jonge entrepreneur al haarscherp in de gaten. En alleen online aanwezigheid is niet voldoende: Fenne ziet haar klanten ook graag in het echt.

Toch moet ze online wel regelmatig up-to-date blijven, weet de Boxtelse. ,,Nu is het januari: bij veel mensen is de portemonnee wat leger natuurlijk. Maar ik moet eerlijk zijn: ik had het afgelopen maand ook superdruk met school. En dan zet ik weinig berichten op mijn Facebook- en Instagram-pagina’s. Dat merk je wel in het aantal bestellingen.”

ENTHOUSIAST

Niet alleen studeert Fenne nog, ze houdt er nog diverse bijbaantjes op na. Zo helpt ze maandelijks mee in Podium Boxtel. Maar nog frequenter werkt ze in de bediening bij eetcafé De Oude Ketting. ,,Ik ben over veel dingen altijd erg enthousiast, maar wil het ook allemaal soms te goed doen. Met school en werk erbij, werd het wel erg chaotisch.” En het komt wel goed uit dat haar bijbaantjes nu even op pauze staan. Want ideeën om uit te werken, heeft Fenne nog genoeg. ,,Uiteindelijk wil ik van Feliz by Fenne ook een merk maken. Hopelijk leer ik ook ontwerpen, dat lijkt me erg tof...”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 14 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 17 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 20 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 22 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 23 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen gisteren
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00