De nieuwe wegversmallingen in de Dorpsstraat in Esch vormen voor vrachtwagens weer een probleem. (Foto: Albert Stolwijk).
De nieuwe wegversmallingen in de Dorpsstraat in Esch vormen voor vrachtwagens weer een probleem. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

‘Nieuwe wegversmallingen haastwerk van gemeente Haaren’

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Esch (c) Nieuws (c)

De beruchte betonnen bloembakken in de Dorpsstraat in Esch zijn eindelijk verdwenen. Als alternatief zijn er wegversmallingen geplaatst bestaande uit oranje plastic paaltjes op een betonnen rand. Dat is echter niet geheel conform de afspraken die met de verkeerswerkgroep van Platform Esch’ Perspectief (PEP) zijn gemaakt...

De werkgroep heeft naar eigen zeggen altijd de intentie gehad om de bloembakken weg te krijgen en te zorgen dat deze het fietspad niet meer blokkeren. Dat doel is bereikt. Maar de gemeente Haaren, die de klus nog wilde klaren voor de opsplitsing, heeft de nieuwe wegversmallingen op andere locaties geplaatst dan waar de betonbakken eerder stonden. Dat zorgt voor problemen met onder meer vrachtverkeer.

Politieke partij Balans stelde deze week vragen over de nieuwe wegversmallingen aan het Boxtelse college van B en W. Esschenaar en fractielid Luc Bormans wil weten of er contact opgenomen is met PEP en of verbreding mogelijk is zodat vrachtwagens er beter door kunnen. Een paaltje was al gesneuveld volgens Balans.

STEKEN LATEN VALLEN

Jos van Bragt is lid van de werkgroep verkeer binnen het dorpsplatform en baalt van de manier waarop deze nieuwe versmallingen tot stand zijn gekomen. Volgens hem is het een haastklus geworden en heeft de voormalige gemeente Haaren daarin steken laten vallen. ,,Maar die bestaat niet meer, dus ambtenaren die destijds hierbij betrokken waren, geven nu niet thuis. Het is lullig dat Boxtel nu een probleem mag oplossen dat Haaren niet goed heeft opgepakt”, geeft de Esschenaar aan.

ONTSLUITING

Een permanente oplossing voor de verkeersproblemen in de dorpskern zijn de wegversmallingen niet. Dat beseft Van Bragt. ,,Als je echt iets aan het verkeer wilt doen, dan moet je om Esch heen. Maar dat is een zaak voor de politiek.”

Dat is ook de mening van de partij van Bormans: alleen de aanleg van een ontsluitingsweg biedt een structurele oplossing. Hij schrijft aan B en W: ,,Het merendeel van de bewoners in Esch is de halfslachtige verkeersoplossingen van de afgelopen jaren zat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 7 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 8 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 9 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 11 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 13 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 15 uur geleden