De Boxtelse Fenne van den Biggelaar startte Feliz by Fenne in coronatijd.
De Boxtelse Fenne van den Biggelaar startte Feliz by Fenne in coronatijd. Foto: Eigen collectie

Fenne (19) startte haar bedrijf in coronatijd

Algemeen Ondernemen & Werken (c) Nieuws (c)

Nog maar 19 jaar oud en je eigen bedrijfje beginnen. Dit komt op zich al niet vaak voor. Maar Fenne van den Biggelaar uit Boxtel begon haar onderneming Feliz by Fenne op 5 maart. En het toeval wil: precies op deze dag werd bleek het coronavirus ook de Boxtelse gemeentegrens binnengeslopen. De online sieradenwinkel loopt echter prima: ,,In het begin was ‘t echt booming.”

Met haar online shop richt Fenne zich op tieners en twintigers. ,,Ken je My Jewellery? Dat is wat betaalbaarder voor jonge meiden. Ik zit net onder die prijs, denk gemiddeld zo’n 15 euro per item. Ik bied spullen die mijn nichtje van 13 jaar leuk vindt, maar ook bijvoorbeeld een kettinkje dat bij mijn zus van 25 zou passen.”

In het voorjaar organiseerde Fenne een ladies night. ,,Mijn vader Marc vroeg mij hoeveel ik dacht dat de omzet was. Ik zei: 300 euro. Of hij het verschil dan mocht hebben, vroeg hij. Nee, nee, nee! Hij moest het me vertellen: het was 800!”

Hoewel Fenne haar waren online verkoopt, zijn deze ook te vinden in diverse Boxtelse winkeltjes. Ook in de zaak die haar vader en moeder runnen, de DA Drogisterij in winkelcentrum Oosterhof. ,,Je moet gebruik maken van je netwerk”, heeft de jonge entrepreneur al haarscherp in de gaten. En alleen online aanwezigheid is niet voldoende: Fenne ziet haar klanten ook graag in het echt.

Toch moet ze online wel regelmatig up to date blijven, weet de Boxtelse. ,,Nu is het januari: bij veel mensen is de portemonnee wat leger natuurlijk. Maar ik moet eerlijk zijn: ik had het afgelopen maand ook superdruk met school. En dan zet ik weinig berichten op mijn Facebook- en Instagram-pagina’s. Dat merk je wel in het aantal bestellingen.”

ENTHOUSIAST

Niet alleen studeert Fenne nog, ze houdt er nog diverse bijbaantjes op na. Zo helpt ze maandelijks mee in Podium Boxtel. Maar nog frequenter werkt ze in de bediening bij eetcafé De Oude Ketting. ,,Ik ben over veel dingen altijd erg enthousiast, maar wil het ook allemaal soms te goed doen. Met school en werk erbij, werd het wel erg chaotisch.” En als ze eerlijk is, komt het wel goed uit dat haar bijbaantjes nu even op pauze staan. Ideeën om uit te werken, heeft Fenne nog genoeg. ,,Uiteindelijk wil ik van Feliz by Fenne ook een merk maken. Hopelijk leer ik ook ontwerpen, dat lijkt me erg tof...”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 22 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden