Luchtfoto van het bouwproject Petershof dat komend voorjaar opgeleverd moet worden aan de Schijndelseweg. Links is de rijksweg A2 zichtbaar, rechtsonder de fundering van een vrijstaande woning in aanbouw. (Foto: Albert Stolwijk).
Luchtfoto van het bouwproject Petershof dat komend voorjaar opgeleverd moet worden aan de Schijndelseweg. Links is de rijksweg A2 zichtbaar, rechtsonder de fundering van een vrijstaande woning in aanbouw. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Bouw levensloopbestendige woningen Petershof verloopt gestaag

Algemeen Wonen & Leven (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Op de plek waar jarenlang Chinees restaurant Golden House (later Golden Palace) was gevestigd, worden eind februari of begin maart acht levensloopbestendige woningen opgeleverd. De bouw van de huizen aan de toekomstige straat Petershof verloopt voortvarend, meldt projectleider Ton Vullings van Bouwmij Janssen uit Venray.

Het nieuwbouwproject ging afgelopen zomer van start. In de beginfase trokken bouwmachines tot tweemaal toe een gasleiding kapot. Medio oktober stortte ook nog eens een pas gemetselde muur in. ,,Dat leverde wel wat vertraging op, maar die is nu goeddeels ingelopen. De vaart zit er volop in”, vertelde Vullings gisteren. Hij vervolgt: ,,De toekomstige bewoners zijn zó tevreden over de voortgang dat ze daags voor Kerstmis onze medewerkers verrasten door een frietkar de bouwplaats op te laten rijden. Dat werd erg gewaardeerd.”

INFRASTRUCTUUR

Momenteel zijn dagelijks tien tot twintig mensen bezig met de afbouwwerkzaamheden. Na de oplevering gaat Helder Projectontwikkeling uit Breda de slag met de infrastructuur en de bestrating.

De straatnaam Petershof verwijst naar het vroegere wegrestaurant Peters Hoek op die plek. Het horecabedrijf van wijlen Peter Fernhout leeft ook voort in de naam van het nabijgelegen viaduct dat in 1995 werd gebouwd toen de A2 werd verbreed.

VRIJSTAANDE WONING

Overigens wordt niet alleen het bouwproject Petershof in dit deel van Boxtel gerealiseerd. Er schuin tegenover (rechtsonder op de foto, naast de bestaande boerderij) is het voorbije najaar de bouw van een vrijstaande woning gestart. Daarvoor werd in april vorig jaar door de gemeente Boxtel een vergunning verleend.

OP DE FOTO: Luchtfoto van het bouwproject Petershof dat over twee maanden opgeleverd moet worden aan de Schijndelseweg. Rechtsonder de fundering van een vrijstaande woning in aanbouw. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 18 minuten geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 3 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 5 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 9 uur geleden