Pleun de Vroom bestuurt de trekker waarmee ze met haar nichtje Inge en neefje Giel van Gorp kerstbomen naar de Kuiper vervoert.
Pleun de Vroom bestuurt de trekker waarmee ze met haar nichtje Inge en neefje Giel van Gorp kerstbomen naar de Kuiper vervoert. Foto: eigen collectie

Een tuin vol kerstbomen...

Algemeen

De kerstboominzameling zorgt elk jaar voor een aardig extra zakcentje bij de Boxtelse jeugd. Vanuit de wijk Oost belde de zesjarige Inge van Gorp gistermiddag trots dat zal 75 bomen had verzameld met haar twee jaar jongere nichtje Pleun de Vroom. Op de vraag of dat niet wat veel is voor twee zó’n jonge meisjes, vertelde Inge dat ze hulp kreeg van haar grote broer Giel en diens vriendje Thijs van Engelenburg. 

Inge en Giel zijn leerling van De Hobbendonken en hebben de tuin voor het huis van hun ouders aan de Kuiper volgestouwd met sparren. ,,We hebben er zóveel dat de gemeente ze komende woensdag met een vrachtwagen op komt halen”, glundert Inge. Het zal echter niet bij 75 bomen blijven, verwachten de kids. Ook vandaan en de komende dagen struinen ze door de buurt op zoek naar afgedankte kerstbomen. ,,Daarvoor trekken we een felgekleurd hesje aan en we dragen handschoenen.” 

Per boom krijgt het viertal vijftig eurocent. Inge weet al precies wat ze met de opbrengst wil gaan kopen: ,,Een kinderfotocamera. Maar ja, de speelgoedwinkel is nu niet open. Da’s wel jammer. Maar ik moet misschien ook nog wel wat langer sparen, want het bedrag van de kerstbomen is waarschijnlijk niet genoeg...”

Bij kinderen die meer dan vijftig kerstbomen verzamelen, worden deze aan huis opgehaald. Kleinere aantallen kunnen woensdag 13 januari tussen 13.30 en 15.30 uur worden ingeleverd op de volgende plekken. De jeugd wordt daar contant afgerekend. 

Selissenwal Boxtel: hoek Keizerstraat/Van Randerodestraat; Van Beekstraat bij de glascontainers. 

Breukelen Boxtel: Corpus (grasveld Van der Voortweg); Breukelsplein. 

Centrum Boxtel: hoek Koppel/Duinendaal (bij de glasbak). 

Boxtel-Oost: gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat; Hendrik Verheeslaan (tegenover Populierenlaan); Beneluxlaan (vlakbij Dommeloord); De Beukums (tegenover basisschool De Beemden). 

Munsel/In Goede Aarde: hoek Newtonplein/Edisonstraat; De Voetboog (nabij de speelvoorziening). 

Lennisheuvel: gemeenschapshuis De Orion. 

Liempde: Akkersrijt (ter hoogte van huisnummers 26-28-30); kiosk Concordiapark. 

Esch: Dorpsplein. 

Thijs van Engelenburg sleept met een kerstboom in de Mozartlaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 1 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 2 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 3 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 5 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 22 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 23 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 27 mrt, 12:30