Afbeelding

Vijf mooie fietsroutes door Noord-Brabant (Zakelijke mededeling)

Algemeen

Noord-Brabant leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Van de Loonse en Drunense Duinen tot de Brabantse Biesbosch: Brabant is van alle markten thuis. Tegenwoordig wordt de e-bike ook steeds vaker gebruikt voor recreatieve tochten. Er zijn dit jaar dan ook meer fietsen mét hulpmotor verkocht dan zonder. Ontdek deze mooie fietsroutes en geniet van een heerlijk dagje weg!

1. Populierenroute (51 km)

De Populierenroute is een prachtige route van 51 km door het oorspronkelijke Brabantse hoevelandschap. Onderweg kom je veel populieren tegen. Aan deze boom ontleent de fietsroute dan ook zijn naam. Tijdens de route kom je langs het oudste gebouw van Sint-Oedenrode: kasteel Henkenshage. Ook fiets je door het Vresselse Bos en de Sonse Heide. Ten westen van de Dommel passeer je een open, jong ontginningslandschap met heel veel grootschalige agrarische bedrijven. Hier kun je eventueel afstappen voor een korte wandeling.

2. Beemdenroute (30 km)

De Beemdenroute is een mooie, landelijke tocht rondom Breda. Zo fiets je door een lange strook beemden tussen Breda en Gaste. Het is uiteraard ook mogelijk om de fietstocht te onderbreken voor een wandeling. Zorg in ieder geval voor een goede fietsverzekering. Op deze manier laat je de fiets met een gerust gevoel achter op het moment dat je een stukje gaat wandelen. Voor de mensen die deze route met een e-bike fietsen: tussen knooppunt 73 en 52 passeer je een smal fietspad met paaltjes. Het is verstandig om hier je snelheid aan te passen. 

3. Geertruidenberg: fietsroute Biesbosch (75 km)

Dit is een fietsroute rond en door de Biesbosch heen. Er moet twee keer gebruik van de pond gemaakt worden: namelijk over de Nieuwe Merwede en het Steurgat. Check van tevoren de informatie over de vaartijden, want met name dit laatste pondje vertrekt niet vaak. De route komt ook langs het Biesboschmuseum. Dit museum is zeker een bezoekje waard.

4. ‘s-Hertogenbosch en Heusden (52 km)

Deze fietstocht brengt je door Den Bosch en Heusden. Dit zijn twee vestingsteden die tijdens de Tachtigjarige Oorlog allebei een andere kant kozen. Zo steunde Heusden de prins van Oranje en bleef ‘s-Hertogenbosch in eerste instantie trouw aan de Spaanse koning. De vestingwerken rond beide steden zijn tegenwoordig prachtig gerestaureerd. Dat maakt deze fietstocht zeker de moeite waard. Onderweg kom je een klein onverhard stuk weg tegen. Mensen op een elektrische fiets moeten hier dus goed opletten.

5. Beekdalroute (34 km)

Dit is een route van ongeveer 2,5 uur langs Deurne, Bakel en Helmond. Tijdens het fietsen van deze route kom je langs vijf verschillende beken. Deze beekjes stromen van de Peelhorst in het oosten naar de Aa in het westen. Voor de rest is het een prachtige fietstocht, waarbij je een aantal kleine gehuchten aandoet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 11 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 13 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 14 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 19 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03