Afbeelding

De mooiste hardlooproutes van Noord-Brabant (zakelijke mededeling)

Zakelijk

Op het moment zit heel Nederland natuurlijk in een vergaande lockdown vanwege het coronavirus. Veel kunnen we dan ook niet doen momenteel. Wat gelukkig nog wel mogelijk is, is het hardlopen. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de maatregelen. Zo is het niet toegestaan om in een groep te hardlopen, je mag maximaal met één ander een tocht doen. Bovendien moet je dan uiteraard minimaal 1,5 meter afstand houden. Het is zelfs beter om je rugtas heren of dames in te pakken met je hardloopschoenen- en kleding en er alleen op uit te trekken. Er zijn trouwens ook virtuele hardloopwedstrijden waar je je voor kunt inschrijven op je laptop die precies in een laptoptas past. Wil je gewoon een mooie route lopen? De onderstaande vijf opties zijn dan zeker aanraders in Noord-Brabant. 

Twee uur in de Schaijkse Hoek

Heb je je rugzak ingepakt en ben je klaar voor vertrek maar nog geen keuze gemaakt? Kies dan voor deze route! Het is een trail door de Slabeekse Hei, de Schaijkse Hei en Brobbelbies. Dit zijn onderdelen van De Maashorst, een prachtig natuurgebied in Noord-Brabant. Trailen is hier dus mogelijk, al zul je wel over een paar fietspaden moeten hardlopen. Goed onverhard lopen is daarentegen ook mogelijk bij deze route. Onderweg zul je ook langs Taurossen en Exmoor pony’s hardlopen, wat natuurlijk een prachtig gezicht is. 

De Freedom Run van 2018

Op Wikiloc kun je allerlei mooie hardlooproutes vinden in Noord-Brabant. Zo ook de Freedom Run van 2018. Deze editie was een eerbetoon aan de Amerikaanse bevrijders. Je loopt bij deze tocht in de bossen waar ook echt gevochten is in september 1944. De Duitse bezetters probeerden namelijk hier te voorkomen dat de Amerikaanse parachutisten door konden breken. Twee zeer moedige mannen zijn gesneuveld in deze strijd: luitenant-kolonel Robert Cole en soldaat Joe Mann. Beide zijn voor hun moed postuum onderscheiden met de allerhoogste militaire eer: de Medal of Honor. 

20 kilometer op de Oostelbeerse Heide

De Oirschotse Heide is een bekend oefenterrein van Defensie. Ernaast liggen een paar uitgestrekte natuurgebieden waar je prachtig kunt hardlopen. Deze route is bijna 20 kilometer lang en zal je meenemen over de Oostelbeerse Heide. Hier loop je door mooie bossen die met name bestaan uit grove dennen. Mensen zul je tijdens je tocht amper tegenkomen, terwijl je wel beeldschone vergezichten zult zien. Dit is vooral het geval aan de rand van de heide. Daarnaast zul je ook over Landgoed ‘s-Heerenvijvers hardlopen, dit grenst aan de Oostelbeerse Heide. 

De Strijbeekse Hei ontdekken

Voorbij ‘t Smokkelaartje bij de P Erikaweg kun je beginnen met deze mooie route. Je zult eerst een stukje fietspad moeten volgen totdat je de kei van Van Gogh hebt bereikt. Hier ga je rechtsaf een paadje op die perfect is voor een trail. Volg dit langs Langven totdat je de rode route hebt opgepikt. Je gaat dan naar de splitsing met de blauwe route en gaat deze helemaal rond, waarna je weer een tijdje op een fietspad zult moeten hardlopen. Het zicht op Rondven zal dit gelukkig helemaal goed maken. Aan het einde moet je ook de Smokkelroute volgen.

Verken de natuur bij Bergen op Zoom

Deze route begin je bij Stayokay. Vervolgens loop je eerst langs Zoomland/Zeezuiper. Via de stadsboerderij moet je dan op een stukje asfalt hardlopen naar de verbinding Zurenhoek. Heide van Laane ligt dit. Via de heidevelden bij manege Molenzicht zul je dan uiteindelijk terugkeren naar Landgoed Lievensberg/Heidetuin. Hier kun je nog een stukje van het Footprint pad oppakken als je dit wilt. Zo kun je de natuur in de buurt van Bergen op Zoom mooi verkennen! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 1 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 2 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 3 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 5 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 5 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 7 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 9 uur geleden