De medewerkers van de EOD hebben mogelijk explosief materiaal ontdekt in de witte woning op deze foto.
De medewerkers van de EOD hebben mogelijk explosief materiaal ontdekt in de witte woning op deze foto. Foto: Rens van den Elsen

Vuurwerkontploffing Brederodeweg: slachtoffer probeerde zelf vuurwerk te maken

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

*UPDATE*

In een woning aan de Brederodeweg is vanmorgen rond 10.00 uur vuurwerk ontploft. Daarbij raakte een man zwaargewond. Hij is zelf naar de ambulancepost aan de overkant van de straat gegaan en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van zijn verwondingen is niet bekend, maar omwonenden gaven vanmiddag aan dat het om brandwonden aan zijn handen en armen gaat.  

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben meer explosief materiaal gevonden in het huis. Het onderzoek loopt dan ook nog. Wel is inmiddels duidelijk dat de bewoner zelf vuurwerk probeerde te maken dat is ontploft. 

De politie heeft zij uit voorzorg de omgeving afgezet en omwonenden gevraagd om hun huizen te verlaten. Zij kregen bij de brandweer aan de overkant van de Brederodeweg onderdak aangeboden. Inmiddels heeft ook de gemeente de ruimte onder de raadzaal aan de Dr. van Helvoortstraat opengesteld voor geëvacueerden. De meesten kozen er echter voor om bij familie of vrienden langs te gaan. 

Ook de Brederodeweg is deels voor al het verkeer afgesloten. Vanwege de omleidingen is het op veel plekken in het centrum en in de wijk Oost drukker dan normaal.

Dit bericht wordt aangevuld.

19.00: Het onderzoek van de EOD en de politie is afgerond. Het zelf gefabriceerde materiaal is veilig afgevoerd. Bewoners mogen vanaf nu hun huis weer in.

17.30: De man die vanmorgen gewond raakte is op eigen kracht naar de ambulancepost gegaan. Daarna zijn de hulpdiensten gewaarschuwd. Dat meldt de gemeente Boxtel. Inmiddels is ook burgemeester Ronald van Meygaarden ter plaatse geweest. Hij heeft het gemeentehuis opgesteld voor omwonenden die nog niet hun huis in kunnen. Zij kunnen zich melden bij de ingang aan de kant van de Dr van Helvoortstraat.

16.45: De experts van de EOD zijn nog steeds bezig met het onderzoek. Volgens de politie heeft het slachtoffer zelf vuurwerk proberen te maken en is daarbij zwaar gewond geraakt. De EOD vond in het huis ook ander, vermoedelijk explosief materiaal dat niet zomaar verplaatst kan worden. Volgens een woordvoerder van de politie duurt het daarom nog even voordat de geëvacueerde omwonenden weer naar huis mogen.

12.45: De EOD arriveert ter plaatse en krijgt instructies. De experts zijn ingevlogen om na te gaan of er nog meer vuurwerk in het pand ligt.

12.37: Brederodeweg wordt afgesloten voor verkeer. Omwonenden worden bij brandweer opgevangen.

12.25: Experts van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) zijn onderweg. De politie weet nog niet om wat voor soort vuurwerk het gaat en of er nog meer ligt en gaat uit veiligheidsoverwegingen het pand niet binnen. Eerst moeten de deskundigen van de EOD poolshoogte hebben genomen. De brandweer is paraat om in te grijpen, mocht dit nodig zijn. 

12.12: Omwonenden die binnen vijftig meter van het huis waarin het vuurwerk ontplofte wonen, moeten hun huizen uit. Opvallend genoeg geeft niemand aan een knal gehoord te hebben.

12.07: De omgeving is afgezet, politie gaat nog niet naar binnen. 


In een appartement in dit gebouw aan de Brederodeweg is vuurwerk ontploft.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 3 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 5 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 7 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 8 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 9 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 11 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30