Deze blauwe BMW i3 is onlangs toegevoegd aan het wagenpark van Samen Slim Rijden in Boxtel. Er zijn nu drie deelauto's beschikbaar. (Foto: Transitie Boxtel).
Deze blauwe BMW i3 is onlangs toegevoegd aan het wagenpark van Samen Slim Rijden in Boxtel. Er zijn nu drie deelauto's beschikbaar. (Foto: Transitie Boxtel). Foto: Transitie Boxtel

Inwoners huren deelauto’s 120 keer in drie maanden

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Milieu & Energie (c) Nieuws (c)

Inwoners van Boxtel maakten de afgelopen drie maanden honderdtwintig keer gebruik van de deelauto’s die sinds september in het dorp staan voor het project Samen Slim Rijden. Bij de start konden deelnemers gebruik maken van twee hagelnieuwe Renault Zoë’s en onlangs is een derde elektrisch vervoersmiddel aan het wagenpark toegevoegd.

Initiatiefnemers Transitie Boxtel, Energie Coöperatie Boxtel en de gemeente hebben vorige week het proefproject geëvalueerd. Inwoners kunnen sinds september een elektrische deelauto huren. De twee Renaults zijn naast het gemeentehuis te vinden, de nieuwste loot aan de stam, een blauwe BMW i3, staat in de Pierre Janssenstraat.

BESTUURDERS

De auto’s zijn behalve voor inwoners, ook bedoeld voor ambtenaren van de gemeente. Die kruipen nu echter weinig achter het stuur omdat zij veel thuiswerken. ,,Dit heeft te maken met de coronamaatregelen die op dit moment nog steeds gelden. Ambtenaren en het college volgen het advies om thuis te werken, tenzij het echt niet anders kan. Voor ritten die noodzakelijk zijn zien we dat de elektrische auto alsnog wordt gebruikt.”

De deelwagens zijn gunstig voor het milieu én voor de portemonnee van gebruikers die zelf geen eigen vervoer hebben. Menig personenauto staat namelijk heel wat uren stil en dat kost ook geld. Verder vermindert de CO²-uitstoot als veel mensen hun diesel- of benzineauto wegdoen en elektrisch gaan rijden. Als ze dan ook nog eens kiezen voor een deelauto, betekent dit dat er op termijn veel minder parkeerplaatsen nodig zijn.

INTRODUCTIEAANBOD

Om mensen te stimuleren deel te nemen aan het project, hanteert de gemeente Boxtel een introductieaanbod: wie nu een abonnement afsluit kan tot 1 maart 2021 iedere maand 140 kilometer gratis rijden. Dit komt overeen met een voordeel van 25 euro per maand. Aanmelden kan via www.boxtel.samenslimrijden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 11 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 15 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 18 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59