Tini Bax was een van de vrijwilligers die een kerstpakket ontving uit handen van René Knoops (rechts) van Het Raadhuis Verzekeringen. Links voorzitter Mario Knoop en secretaris Els van de Wijdeven van De Zonnebloem Liempde. (Foto: Peter de Koning).
Tini Bax was een van de vrijwilligers die een kerstpakket ontving uit handen van René Knoops (rechts) van Het Raadhuis Verzekeringen. Links voorzitter Mario Knoop en secretaris Els van de Wijdeven van De Zonnebloem Liempde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Kerstpakketten voor De Zonnebloem en BOL

Algemeen Liempde (c) Zorg & Welzijn (e) Nieuws (c)

Een flesje wijn, een pak vruchtensap, een handjevol hartige en zoete snacks én een wenskaart. Dat waren de ingrediënten van de 175 kerstpakketten die op initiatief van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken afgelopen week zijn uitgereikt aan deelnemers van De Zonnebloem en vrijwilligers van stichting BOL in Liempde. Het eerste pakket werd vrijdagmiddag uitgereikt aan secretaris Els van de Wijdeven van De Zonnebloem, tevens bestuurslid van BOL.

Niet alleen de symbolische overdracht van het eerste kerstpakket door eigenaar René Knoops van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken vond coronaproof plaats. Ook het aanbieden van alle andere kerstpakketten gebeurde volgens de strikte gezondheidsregels. ,,Onze vrijwilligers bezoeken alle deelnemers op anderhalve meter afstand en bieden de kerstpakketten bij de voordeur aan”, aldus Van de Wijdeven. ,,We kiezen wel heel bewust voor een persoonlijke benadering omdat onze deelnemers juist in deze kerstperiode behoefte hebben aan een contactmomentje.”

LOKALE GOEDE DOELEN

Het idee voor de kerstpakketten werd bedacht door Knoops, die voor deze actie een beroep deed op een special fonds van verzekeringsmaatschappij Nh1816 waarmee zijn onderneming in Liempde nauw samenwerkt. ,,Nh1816 heeft een stichting die lokale goede doelen steunt”, legt Knoops uit. ,,Voor de kerstpakkettenactie hebben we met succes een beroep gedaan op het fonds. Daarnaast dragen we zelf natuurlijk een steentje bij, bijvoorbeeld door alle producten bij onze klanten in Liempde te kopen.”

Niet alleen de ongeveer honderd deelnemers van De Zonnebloem werden afgelopen week verrast met een Raadhuis-kerstpakket. Ook alle vrijwilligers die zich inzetten voor stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) kregen deze attentie. De pakketten werden ingepakt door vrijwilligers. ,,De Zonnebloem en BOL zetten zich in voor ouderen in onze gemeenschap”, vertelt Knoops. ,,Belangrijk werk, zeker in een jaar waarin alles anders is en veel sociale contacten weggevallen zijn. Zo kort voor Kerstmis is het fijn om mensen met een kerstpakket een hart onder de riem te steken.”

LASTIG JAAR

Zonnebloem-secretaris en BOL-bestuurslid Van de Wijdeven toonde zich opgetogen over het gebaar van het team van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken. ,,2020 was voor De Zonnebloem en BOL best een lastig jaar omdat zoveel activiteiten niet door konden gaan”, vertelt de Liempdse. ,,Maar gelukkig ging een aantal activiteiten wel door, zoals een quiz die thuis gespeeld kon worden. Toen de coronaregels in de zomer minder streng waren, hebben we op anderhalve meter afstand een kermisterras ingericht en werden in dienstencentrum De Kloosterhof coronaveilige koffie-ochtenden gehouden.”

Niet alleen voor de deelnemers en vrijwilligers van De Zonnebloem en BOL was 2020 anders dan anders. Ook eigenaar Knoops van Het Raadhuis Verzekeringen en Hypotheken kijkt terug op een bijzondere periode. ,,Halverwege dit jaar namen we alle bancaire activiteiten van Henk Quinten over en hevelden we zijn RegioBank-dienstenpakket over naar onze vestiging in het oude raadhuis”, aldus Knoops. ,,Om alle diensten goed aan te kunnen bieden en ons team wat ruimer te huisvesten, hebben we daar een extra ruimte gehuurd. We kunnen onze klanten nu nog beter van dienst zijn.” Knoops had gehoopt zijn vernieuwde kantoor feestelijk te kunnen te heropenen en de samensmelting van twee RegioBank-filialen te vieren. ,,De coronacrisis stond een feestje in de weg, maar dat gaan we hopelijk in 2021 alsnog vieren.”

LICHTPUNTJES

Het uitreiken van 175 kerstpakketten was een mooie voorbode van dat feestje. Na de symbolische overdracht op het Raadhuisplein overhandigde Knoops met Van de Wijdeven de eerste drie kerstpakketten op locatie. Ze werden uitgereikt aan grondlegger en erelid José van Eijndhoven van De Zonnebloem, Zonnebloem-vrijwilliger Corrie Oerlemans en BOL-vrijwilliger Tini Bax. ,,Drie inwoners die jarenlang voor lichtpuntjes bij anderen zorgen”, sprak Knoops. ,,Dat mag beloond worden.”

p Tini Bax was een van de vrijwilligers die een kerstpakket ontving uit handen van René Knoops (rechts) van Het Raadhuis Verzekeringen. Links voorzitter Mario Knoop en secretaris Els van de Wijdeven van De Zonnebloem Liempde. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 15 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 18 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29