Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Podium Boxtel zet schouders onder 2021

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Bas Birker. Janneke de Bijl. Wim Daniëls. Dirk Scheele. Patrick Hendriks. Het is een willekeurige greep uit het gevarieerde theaterprogramma dat Podium Boxtel vandaag officieel bekendmaakt. Alle achttien voorstellingen staan gepland in de tweede helft van het door COVID-19 geplaagde theaterseizoen 2020-2021. De kaartverkoop gaat - ondanks de deze week afgekondigde lockdown - maandag 21 december van start.

Het bestuur van Podium Boxtel staat te trappelen om de deuren van de theaterzaal aan de Burgakker begin 2021 weer te openen voor haar publiek, ondanks de onheilstijding van minister-president Mark Rutte van afgelopen maandag. Daardoor is het theater tot 19 januari 2021 gesloten. De meeste voorstellingen die in 2020 op de rol stonden in Podium Boxtel werden vanwege de coronacrisis geannuleerd. Een aantal artiesten haalt de voorstelling komend voorjaar in, anderen keren pas terug in het seizoen 2021-2022.

In het programma dat is samengesteld voor de periode januari-mei 2021 wordt rekening gehouden met alle op dat moment geldende coronamaatregelen. ,,We hopen vurig dat de strenge maatregelen medio januari weer versoepeld worden waardoor we weer minimaal 84 bezoekers per voorstelling kunnen verwelkomen”, zegt voorzitter Paul van Alphen. ,,De meeste artiesten zullen vanwege die kleine zaalbezetting op één avond tweemaal optreden.”

ERVARING

Het theaterbestuur deed in 2020 veel ervaring op met het coronaveilig inrichten van de zaal. Onder meer tijdens de shows van singer-songwriter Bjorn van der Doelen werd duidelijk dat het prima mogelijk is om alle maatregelen na te leven en toch het motto ‘Gezellig uit in de buurt’ overeind te houden. Een enquête onder theaterbezoekers wees uit dat iedereen zich ‘veilig en heel welkom’ voelde.

Tot maandag mocht Podium Boxtel niet meer dan dertig gasten ontvangen waardoor het aanbieden van professionele voorstellingen onrendabel was. ,,Om ons trouwe publiek in december toch wat te verwennen, hadden we twee lokale artiesten bereid gevonden om enkele intieme decembershows te verzorgen”, gaat Van Alphen verder. ,,Vorige week trad singer-songwriter Joia op, zaterdag zouden Maarten de Gans en Danielle van Berkom van folkband Acting The Maggot op de bühne staan. Hun drie uitverkochte shows zijn vanwege de lockdown geannuleerd.”

VURIGE DOEDELZAKKEN

Het programma voor de tweede helft van het seizoen 2020-2021 omvat cabaret, muziek, literatuur, film en kindervertier. Cabaretière Janneke de Bijl, bekend van haar shows in comedycafé Toomler, breekt het spits af op 21 januari. Muziekgroep Rapalje trakteert haar publiek begin februari op een Schots muziekspektakel, inclusief vurige doedelzakken en gevoelige ballades. Meer cabaret biedt Podium Boxtel met Niet Schieten (5 maart), Cameretten (25 maart), Bas Birker (8 april) en Jeroens Clan (8 mei).

De eerder geannuleerde voorstellingen van de Boxtelse singer-songwriter Patrick Hendriks zijn geboekt op zaterdag 24 april. Met zijn jubileumprogramma ‘Fifty/50’ maakt Hendriks een muzikale reis waarbij hij onderweg artiesten ontmoet die hem inspireerden. Hij wordt begeleid door de ervaren muzikanten van zijn band RockSoc waarmee hij al eens te zien was op de festivals Boer zoekt Band in Boxtel en Limuscene in Liempde.

BOEK IN BOXTEL

Podium Boxtel is 13 maart het decor van ‘Boek in Boxtel’, een literaire avond die samen met stichting Boek&Bal Boxtel en de lokale bibliotheek wordt georganiseerd. In het kader van de Boekenweek is Simone van der Vlugt te gast. De schrijfster verkocht meer dan 2 miljoen thrillers, historische romans en jeugdboeken en komt naar Boxtel vanwege haar 25-jarig schrijverschap.

Maart is sowieso de literatuurmaand in Podium Boxtel. Vrijdag 19 maart staat taalkenner Wim Daniëls op de planken met de voorstelling ‘Koken met taal’. Letters, woorden, zinnen en leestekens zijn volgens Daniëls allemaal ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd, die hij als ‘taalkok’ zal serveren aan zijn publiek.

FILM EN KIDS

De Boxtelse cinefielen Wim van Liempt en Jos Vervoort presenteren in FilmPodiumScopia een aantal bijzondere films. In het Muziekhuis aan de Passage Riche in Boxtel worden komend voorjaar onder meer ‘L.A. Confidential’, ‘Margin Call’, ‘Spotlight’ en ’Grace à Dieu’ vertoond. Liedjeszanger Dirk Scheele verzorgt op 16 mei twee voorstellingen van zijn jubileumprogramma ‘In Holland staat een huis’. De show in de theaterzaal aan de Burgakker is bedoeld voor kinderen van 2 jaar en ouder.

Het complete theaterprogramma van Podium Boxtel staat vanaf heden, donderdag 17 december online op www.podiumboxtel.nl. De online kaartverkoop voor alle voorstellingen start maandag 21 december om 12.00 uur. Op de website is te lezen hoe de coronaregels in Podium Boxtel nageleefd dienen te worden. Het bestuur volgt alle ontwikkelingen op de voet en hoopt dat een versoepeling van de maatregelen het medio januari weer mogelijk maakt om de deuren van het theater te openen.

OP DE FOTO: Het bestuur van Podium Boxtel - hier geflankeerd door locatiemanagers van Boxtelse Buren - heeft er al een seizoenshelft op zitten. De vrijwilligers verzorgen ook de komende periode een interessant theaterprogramma. V.l.n.r.: Femke Lagerweij, Ton van Dooremalen, Marc Cleutjens, Hettie van der Ven, Paul van Alphen, Nol Delmée en Daatje van Alphen. (Foto: Hans van Doorn).

Cabaretier Bas Birker staat met zijn programma ‘Bel tegen wil en drank’ in Podium Boxtel. (Foto: Studio Edelweiss).
Schrijfster Simone van der Vlugt is de hoofdgast van ‘Boek in Boxtel’, een nieuw boekenweekfestijn in Podium Boxtel.(Foto: Wim van der Vlugt).
De cabaretiers van Niet Schieten vieren in Podium Boxtel hun25-jarig jubileum met de show ’25 jaar lust en leed’. (Foto: Niet Schieten).
Janneke de Bijl bijt in januari het spits af in Podium Boxtel met haar debuutprogramma ‘Zonder zin kan het ook’. (Foto: Bas Losekoot).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 5 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 5 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 7 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 8 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 9 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 11 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 13 uur geleden