De natte plekken aan de buitenkant van het waterzuiveringsbassin van HydroBusinnes zijn duidelijk zichtbaar. De foto is genomen vanaf de Parallelweg Zuid, aan de overkant van het spoor. (Foto: PvdA-GroenLinks).
De natte plekken aan de buitenkant van het waterzuiveringsbassin van HydroBusinnes zijn duidelijk zichtbaar. De foto is genomen vanaf de Parallelweg Zuid, aan de overkant van het spoor. (Foto: PvdA-GroenLinks). Foto: PvdA-GroenLinks

Politieke vragen over lekkend afvalwater Vion

Algemeen Wonen & Leven (c) Ondernemen & Werken (c) Milieu & Energie (c) Nieuws (c)

Vorige week waren opnieuw natte plekken te zien op de buitenwand van het waterzuiveringsbassin bij varkensslachterij Vion. Bovendien zagen ondernemers in de buurt water over de randen gutsen. HydroBusiness, het bedrijf dat voor Vion het afvalwater zuivert, meldde eerder bij soortgelijke voorvallen dat het onder meer gaat om onschuldige condensvorming. PvdA-GroenLinks is er niet gerust op en stelt dinsdag 8 december vragen in de Boxtelse gemeenteraadsvergadering.

Twee jaar geleden kwam de waterzuivering van Vion negatief in het nieuws doordat de GGD Hart voor Brabant een legionellabesmetting constateerde bij HydroBusiness. Nevels die vrijkwamen in de toen nog niet overdekte bassins verspreidden de bacteriën. 

OVERKAPPINGEN

Met de plaatsing van onder meer tijdelijke overkappingen en het installeren van een afzuigingssysteem met filters, kreeg HydroBusiness de problemen onder controle. Dat gebeurde in afwachting van een permanente oplossing. Die zou in maart 2019 gerealiseerd moeten zijn, maar het duurde nog tot deze zomer voordat een constructie van plaatstaal over een van de bassins werd geplaatst. Dat betrof het bassin waar vorige week de natte plekken werden geconstateerd. 

PvdA-GroenLinks wil van het college van B en W onder meer weten of de volksgezondheid in gevaar is geweest. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 11 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 50 minuten geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 21 uur geleden