Van links naar rechts: Yannick Mommersteeg, Jade Peters, Lynn van de Loo en Sanne Aarts. Samen vormen zij de helft van de leerlingenraad van basisschool De Beemden. Die heeft het programma van de opening van de speelplaats bedacht. (Foto: Jan Hermens).
Van links naar rechts: Yannick Mommersteeg, Jade Peters, Lynn van de Loo en Sanne Aarts. Samen vormen zij de helft van de leerlingenraad van basisschool De Beemden. Die heeft het programma van de opening van de speelplaats bedacht. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

What’s Up, leerlingenraad?

Algemeen Wonen & Leven (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Met z’n vieren vormen ze de helft van de leerlingenraad van basisschool De Beemden. Yannick Mommersteeg (11), Jade Peters (11), Lynn van de Loo (11) en Sanne Aarts (10) hebben meegedacht over de opening van de vernieuwde speelplaats van hun school. Die vond gisterochtend plaats. Nadat Lynn en Yannick een lint hadden doorgeknipt, maakten alle leerlingen en leerkrachten één-voor-één een vreugdesprong op een trampoline.

Hebben jullie dat bedacht, van die trampoline? ,,Ja”, antwoorden de kinderen eensgezind. ,,Wij hebben bedacht dat er een lintje doorgeknipt moest worden en dat iedereen op de trampoline moest springen.”

En al die mooie nieuwe toestellen, zijn die ook jullie idee? Yannick: ,,Nee, over de speelplaats zelf heeft de vorige leerlingenraad nagedacht.”

Wat vinden jullie van het vernieuwde schoolplein? Sanne: ,,Mooi, het voetbalveld is groter geworden en er staat een nieuw klimhuisje.” Lynn: ,,Ja, van het vorige waren de planken rot.” Jade: ,,En de waterpomp is heel leuk.” Yannick, die net als Jade in groep acht zit: ,,Alleen jammer dat ik er maar een jaar van kan genieten.” Schooldirecteur Tom van Esch vult aan: ,,We hebben de speelplaats kunnen vernieuwen dankzij een provinciale subsidie voor vergroening. Vandaar de houten toestellen, de moestuin en een nieuwe haag.”

Wie bepaalde eigenlijk welke kinderen het lint door mochten knippen? Lynn: ,,We hebben geloot, want de hele leerlingenraad wilde dat wel doen.”

Wat doen jullie eigenlijk als leerlingenraad? Jade: ,,Wij bedenken plannen die we op school kunnen uitvoeren. Als we een idee hebben, moeten we overleggen met meester Tom. Hij gaat dan praten met de andere leraren.” Als de leerlingenraad groen licht krijgt, worden de ideeën uitgevoerd. Zoals gisteren. Muziek, een lint, een schaar, een trampoline en een paar matten voor de veiligheid. Snel geregeld, maar een vrolijk effect.

Wanneer zijn de toestellen geplaatst? Sanne: ,,Toen wij alweer op school zaten.” Jade: ,,Later dan gepland.” Lynn: ,,Het was de bedoeling dat de speelplaats na de herfstvakantie klaar zou zijn.” De toestellen staan er al een poosje en de kinderen hebben er ook al op gespeeld. ,,Maar”, zegt meester Tom: ,,We openen het schoolplein nu officieel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 18 minuten geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 2 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 3 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 18 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 20 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 21 uur geleden