Patrick van den Aker (met oranje sokken), hier ter hoogte van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg, heeft het naar zijn zin in zijn Boxtelse marathon. (Foto: Albert Stolwijk).
Patrick van den Aker (met oranje sokken), hier ter hoogte van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg, heeft het naar zijn zin in zijn Boxtelse marathon. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Marathon door Boxtel is succes

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Omdat hij dit jaar geen grote marathons voor KiKa (Kinderen Kankervrij) kon lopen in Londen, Tokio en Valencia bedacht Patrick van den Aker een Boxtelse variant. Mede om zijn sponsoren, verenigd in de Club van 26, te bedanken voor hun steun. Zijn acties leverden een voorlopig bedrag op van 5.050 euro.

Om tien uur klonk zondag het startschot bij Eetwinkel Select aan de Sint-Severusstraat in de wijk Selissenwal. Eigenaar Jack van Hal is namelijk een trouwe sponsor en bedacht samen met Van den Aker een kinderboxactie voor KiKa.

De Boxtelaar vertrok samen met Marcel de Beer, Savannah Landers en Thomas Mauriks die voor het eerst een marathon liepen. Samen renden ze vier rondjes door alle wijken van Boxtel, van in totaal 42 kilometer en 195 meter. ,,Onderweg werden we enthousiast aangemoedigd en voorzien van water en stukjes banaan. Ontzettend leuk”, aldus Van den Aker.

SPANNING EN PIJNTJES

Naast Van den Aker en de drie debutanten, renden ook nog wat leden van het Running Team Boxtel en enkele vrienden mee. Deze club, opgezet door Albert van Esch, wilde graag bijdragen aan het goede doel en Van den Aker ondersteunen tijdens de tocht: ,,Het lopen ging goed. Bij een enkeling was er nog wel wat spanning en kwamen er onderweg wat pijntjes opzetten, maar dat hoort er gewoon allemaal bij. Het was gaaf om op deze manier drie medelopers te kunnen begeleiden bij hun eerste marathon.”

Na drie uur en ruim 52 minuten kwamen de hardlopers over de finish, waar zij hun medailles en beker in ontvangst namen. Tevens werd de tussenstand van de sponsoracties voor KiKa bekend gemaakt. ,,Dankzij de hulp van de Club van 26 is er tot zondag ruim 5.000 euro opgehaald. Dat bedrag neemt de komende weken nog toe, want enkele acties lopen nog.”

OP DE FOTO: Patrick van den Aker (met oranje sokken), hier ter hoogte van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg, heeft het naar zijn zin in zijn Boxtelse marathon. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden