Lions Club Dommel en Aa zamelt koffiepunten in. Die ruilt de serviceclub in voor koffie en dat gaat weer naar de Voedselbank in Boxtel. (Foto: Lionsclub Dommel en Aa).
Lions Club Dommel en Aa zamelt koffiepunten in. Die ruilt de serviceclub in voor koffie en dat gaat weer naar de Voedselbank in Boxtel. (Foto: Lionsclub Dommel en Aa). Foto: Lions Club Dommel en Aa

Serviceclub komt in actie voor Voedselbank Boxtel

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Ondernemen & Werken (c) Nieuws (c)

Nederlanders zijn er gek op: zegeltjes sparen. De actie die Lionsclub Dommel en Aa per 1 december start, appelleert direct aan dit oerinstinct. Het gaat alleen niet om stukjes plakkend papier, maar om de koffiepunten van Douwe Egberts.

Ferdy Steger namens de serviceclub: ,,Iedereen kan vanaf december zijn koffiepunten inleveren bij de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus in Boxtel en de Coop in Liempde. Wij ruilen die bij Douwe Egberts in voor koffie en die gaat dan weer naar Voedselbank Boxtel.”

Wat de Lions betreft, mogen de Boxtelaren de komende weken dus gerust een bakje troost extra drinken.

De inzameling van vreemd en oud geld, die de serviceclub een paar weken geleden lanceerde, loopt volgens Steger als een spreekwoordelijke trein. ,,De trommel die bij Schoenmakerij Bas in winkelcentrum Oosterhof staat, zat binnen drie weken tot aan de rand toe vol. Deze actie blijft dan ook doorlopen.” Van de opbrengst worden staaroperaties in derdewereldlanden bekostigd.

In april wil Lionsclub Dommel en Aa weer een echt, coronaproof, evenement houden. Steger: ,,Samen met de Belles Amies willen we een hap- en trapfietstocht opzetten. Nadere berichten daarover volgen later.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 3 minuten geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 1 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 2 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 4 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 20 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 22 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 23 uur geleden