Lucas Klomp uit Gemonde deed zondag zijn eerste communie in de Sint-Lambertuskerk. Het aansluitende feestje verliep digitaal.
Lucas Klomp uit Gemonde deed zondag zijn eerste communie in de Sint-Lambertuskerk. Het aansluitende feestje verliep digitaal. Foto: eigen collectie

Lucas uit Gemonde viert online communiefeestje

Algemeen Gemonde (c) Nieuws (c)

Eindelijk ging er weer eens iets door in Gemonde: vijf kinderen deden zondag in de Sint-Lambertuskerk hun eerste communie. Aansluitend vierde een van hen een familiefeestje. Online natuurlijk...

De kinderen keken er lang naar uit. Het werd een bijzondere dienst met een beperkt gezelschap, maar voor de communicantjes niet minder speciaal.

De voorbereidingen voor de eerste communie worden al sinds jaar en dag verzorgd door Francine van Oirschot en startten in februari. Door de coronacrisis kwam er een voortijdig einde aan. Na lang wikken en wegen is een nieuwe datum geprikt en werden de voorbereidingen hervat.

Bij de eerste communie hoort natuurlijk ook een feestje, maar dat kan nu helaas niet. Daarom bedachten de ouders van de achtjarige Lucas Klomp een oplossing: een digitale bijeenkomst. De opa’s en oma’s, ooms en tantes en de vijf nichtjes en een neefje werden uitgenodigd om samen met zijn broer Julian te feesten via een online videoverbinding.

VEEL CADEAUTJES

Alle familieleden ontvingen een feestpakket en tijdens het online partijtje werd Lucas gefeliciteerd en bedolven onder cadeautjes. Ook werd er gezamenlijk een gebakje gegeten en een toost uitgebracht. Voor Lucas zal zijn online eerste communiefeest ongetwijfeld een blijvende herinnering zijn. Maar zodra het kan krijgt hij een echt feest, hebben zijn ouders beloofd. (Foto: eigen collectie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Muziekfestival Elektrum op landgoed Velder in Liempde.
Festival Elektrum duurt dit jaar slechts één dag Cultuur 1 uur geleden
De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 3 uur geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 4 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 7 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek gisteren
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 apr, 14:00
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00