Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Willibrordusschool: twee partijen wijzen naar elkaar

Algemeen Wonen & Leven (c) Esch (c) Nieuws (c)

De perikelen rond het opknappen van de Willibrordusschool in Esch beginnen steeds meer op een soap te lijken. De gemeente Haaren gaf eind september aan geen medewerking te willen verlenen aan vervangende nieuwbouw van de school. Eigenaar Cadans Primair verwijt de gemeente weer de eigen regels aan de laars te lappen en slecht te communiceren. Alle partijen willen het beste voor de schooljeugd, maar niemand lijkt er voor te willen betalen...

Volgens de gemeente kan het pand na een renovatie nog prima jaren mee. Uit het onderzoek dat Haaren deze zomer heeft laten uitvoeren blijkt dat er voor 720.000 euro aan achterstallig onderhoud aan de school open staat. Samen met een aantal aanpassingen zou het totale bedrag uitkomen op zo’n 2,85 miljoen euro, niet veel minder dat de geschatte drie miljoen euro die nieuwbouw zou kosten.

ONDERHOUD

Directeur Marianne Wegberg van Cadans Primair geeft in haar bezwaar aan dat het besluit om de aanvraag te weigeren, slecht enkele uren nadat het inspectierapport bij de gemeente binnen was, is genomen. ,,Dat achten wij uitgesloten”, geeft ze aan. Volgens de directeur van het schoolbestuur zijn er verschillende rapporten in omloop. Ook zet Wegberg vraagtekens bij het verwijt van de gemeente Haaren dat haar organisatie heeft nagelaten onderhoud te plegen aan het gebouw. Volgens haar en eerder onderzoek aan het pand, dateren de gebreken al van voor 2015 toen de gemeente nog verantwoordelijk was voor het onderhoud. De lijst met zaken die volgens Cadans Primair niet kloppen gaat zo nog even door. Desondanks hoopt de organisatie dat Haaren het voorgenomen besluit nog terugdraait.

D66

Ondertussen dringt in Boxtel het besef door dat het nieuwe college na 1 januari de knoop zal moeten doorhakken over de toekomst van de Willibrordusschool. De fractie van D66 stelde hier onlangs vragen over aan het Boxtelse college van B en W. Die geeft nu aan dat het vervolg van het proces weliswaar nog onduidelijk is, maar dat er wel ‘iets met de school moet gebeuren en dat zullen we als gemeente Boxtel samen met het schoolbestuur doen’. Het huidige gemeentebestuur waagt zich echter nog niet aan uitspraken over renovatie of nieuwbouw, maar laat die keuze over aan het nieuwe college en de raad.

OP DE FOTO: Terwijl de gemeente en Cadans Primair bekvechten over de gebouwen, gaat het leven op de Willibrordusschool gewoon door. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 15 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 22 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 23 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46