De drie bandleden van Bambi Choclate FC van links naar rechts William van Houtum, oprichter Michel Geelen en Rogier van Lieshout. (Foto: eigen collectie).
De drie bandleden van Bambi Choclate FC van links naar rechts William van Houtum, oprichter Michel Geelen en Rogier van Lieshout. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Boxtelse band brengt cassettebandje uit

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Na vinyl lijkt ook het cassettebandje weer helemaal terug. Grote artiesten brengen hun muziek naast alle digitale kanalen, cd en elpee ook weer uit op de populaire geluidsdrager uit de jaren zeventig en tachtig. Ook de nieuwe Boxtelse punkformatie Bambi Choclate FC brengt haar debuut uit op magneetband.

Bambi Choclate FC is de nieuwe band van Boxtelaar Michel Geelen die tevens actief is in Death Star Discotheque. De formatie speelt garage-punk, een genre dat haar oorsprong heeft in de jaren zestig, maar vooral populairder werd tussen de jaren negentig en begin 2000 door bands als The Oblivians, The Gories en The Humpers.

VIJF STERREN

Begin dit jaar bracht Bambi Choclate FC haar debuutalbum al uit, maar het verscheen alleen digitaal. Geelen zag echter dat de dertien korte nummers goed werden ontvangen binnen de scene. ,,Op een van de grootste popsites van Nederland, Festivalinfo.nl, kregen we zelfs vijf sterren”, laat hij weten.

Saillant detail is dat de Boxtelaar het album helemaal alleen heeft opgenomen. Van een band was op dat moment nog geen sprake. Geelen speelde zelf gitaar en drums en verzorgde ook de zang.

NOSTALGIE

Het Nederlandse label Harry Records, dat alleen muziek op cassettes uitbrengt, was volgens de Boxtelse muzikant enthousiast over het debuutalbum en heeft besloten om het nu uit te brengen. Het gaat om een zeer gelimiteerde oplage, tussen de vijftig en honderd exemplaren, die verschijnt op donderdag 3 december. Geelen: ,,Waarom op cassette? Het is goedkoop en het heeft natuurlijk nostalgische waarde.”

VORMGEVEN

Inmiddels heeft de Boxtelse muzikant zijn band vormgegeven. Geelen vond zijn bassist in Liempdenaar William van Houtum, onder meer bekend van de formaties VanBakkus en Milestones from the Underground Scene. Rogier van Lieshout uit ‘s-Hertogenbosch werd gevraagd om de drumpartijen op zich te nemen.

Hoewel de debuutplaat nu fysiek nog een keer wordt uitgegeven, staat voor begin 2021 al een nieuw album gepland. Ook wil het punktrio live op gaan treden als de podia weer open mogen.

Het album is te beluisteren via bambichoclatefc.bandcamp.com/releases. De cassette kost acht euro en is te bestellen via harryrecords.bandcamp.com/

OP DE FOTO: De drie bandleden van Bambi Choclate FC van links naar rechts William van Houtum, oprichter Michel Geelen en Rogier van Lieshout. (Foto: eigen collectie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 7 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 8 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 9 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 11 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 13 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 15 uur geleden