Een kleine impressie uit het online platform Ons BC. (Foto: Eigen collectie).
Een kleine impressie uit het online platform Ons BC. (Foto: Eigen collectie). Foto: Eigen collectie

100 testers gezocht voor Ons BC

Algemeen Nieuws (c) Testpanel Ons BC (c)

Brabants Centrum zoekt honderd personen die het nieuwe sociale platform Ons BC gratis willen testen. Aanmelden kan via bc@brabantscentrum.nl onder vermelding van naam, adres en leeftijd. Ons BC wordt straks beschikbaar gesteld aan alle leden. Daarop krijgen zij het meest actuele nieuws te zien krijgen, is het mogelijk te reageren op artikelen én kunnen gebruikers zelf berichten plaatsen. Iedereen die geen lid is, krijgt een maand gratis toegang.

Ons BC is een eigen innovatie van Brabants Centrum die nog nergens wordt toegepast in het Nederlandse journalistieke medialandschap. Het platform biedt aan leden van de stichting dagelijks het meest actuele nieuws over Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde.

Ook kunnen gebruikers reageren onder artikelen, zelf berichten posten en (sport-)activiteiten op de kalender zetten. Bovendien is het mogelijk om inwonende gezinsleden uit te nodigen. De app houdt het midden tussen een nieuws-app en een sociaal medium.

Een select gezelschap test komende twee weken het nieuwe product op de belangrijkste en basale functionaliteiten van de app: het kunnen plaatsen van berichten, de werking van het reageren en de inrichting. Daarna start een test op grotere schaal met honderd willekeurige mensen. Met hun input worden de gebruiksvriendelijkheid gecheckt en de laatste puntjes op de i gezet. Aan het einde van de testperiode, wordt de deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Brabants Centrum hoopt Ons BC in het begin van het nieuwe jaar te lanceren; alle leden krijgen gratis toegang. Niet-leden mogen het online platform een maand lang vrijblijvend gebruiken. Directeur Henk van der Zee: ,,We willen iedereen natuurlijk de kans geven om te weten wat Ons BC inhoudt. Wie zich voor een gratis maand inschrijft, zit na die periode natuurlijk niet vast aan een betaald lidmaatschap. Dat zou misleidend zijn. De proefperiode stopt automatisch. Wel worden gebruikers aan het eind gevraag of ze lid willen worden.”

SUBSIDIE

Brabants Centrum kon de app mede ontwikkelen dankzij 22.500 euro subsidie van provincie Noord-Brabant. Ons BC kan de redactie helpen om meer onderzoeksjournalistiek van de grond te tillen door inbreng van leden.

Daarnaast is Ons BC een lokaal alternatief voor mainstream sociale media om tegenwicht te bieden aan dikwijls verhitte online discussies en misbruik van persoonsgegevens. De app wordt aangestuurd op positief-kritische reacties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 25 minuten geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 5 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek gisteren
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 17 apr, 12:00
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 apr, 10:00