Afbeelding

Op toverballen sabbelen

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Ruimtelijke Ordening (e) Nieuws (c)

Tegen mijn principes in heb ik deze keer een strategische stem uitgebracht. Alle partijen hebben het beste voor met de inwoners, dus ik schaam me er niet voor en ben ervan overtuigd ook niet de enige te zijn geweest. Zoals een bewoner van de Baroniestraat de keuze maakt om zo snel mogelijk van die vreselijke verkeersoverlast verlost te zijn, zo heb ik ervoor gekozen daar niet de dupe van te worden. Een kwestie van zorgvuldig de verkiezingsprogramma’s doornemen.

De meeste programma’s zijn geen verrassing en geven getrouw weer wat ze al jaren verkondigen en de partijen handelen daar ook naar. Partijen met ballen zogezegd, niet altijd mijn keuze, maar wel standvastig en recht door zee.

Er zijn echter ook partijen die in een raadsvergadering van amper drie jaar geleden (12 september 2017) volmondig instemden met de aanleg van de VLK (Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg), maar deze nu in hun programma, met een slinks groen smoesje, weer resoluut afwijzen. Ook deze partijen hebben ballen, ‘toverballen’.

Om niet geheel van kleur te verschieten, werd in de laatste raadsvergadering (afgelopen dinsdag 10 november, waarin het besluit tot instemming bouw fietstunnel genomen moest worden) aarzelend aan de wethouder gevraagd of er voor mogelijk autoverkeer in de fietstunnel een langdurige bestemmingsplanprocedure nodig was.

Nee hoor, ‘dat kan met een eenvoudig door de raad te nemen verkeersbesluit’, aldus de wethouder. Zelfgenoegzaam stemden beide partijen in met de aanleg van een fietstunnel.

Door een eenvoudig verkeersbesluit toveren we een fietstunnel met een rijstrookbreedte van slechts drie meter vijftig om in een volwaardige fiets-, voetgangers- en autotunnel. In twee richtingen wel te verstaan. Geheid dat daar regelmatig een ambulance nodig zal zijn, maar helaas is daar de tunnel te laag voor.

Om een kleur naar je zin te krijgen, hoef je in deze sinterklaasperiode maar op een toverbal te sabbelen. Lekker, maar hij wordt wel steeds kleiner.

        GUUS BASTINGS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 51 seconden geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 2 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 4 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 9 uur geleden