Het stembureau in sporthal De Dommel werd bemand door twee Hagenaars. Namens de landelijke Kiesraad testen zij zo hoe de coronamaatregelen in praktijk uitpakken tijdens  de verkiezingen. (Foto's: Albert Stolwijk).
Het stembureau in sporthal De Dommel werd bemand door twee Hagenaars. Namens de landelijke Kiesraad testen zij zo hoe de coronamaatregelen in praktijk uitpakken tijdens de verkiezingen. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Kiesraad kijkt en helpt mee in stembureau Boxtel

Algemeen Selissenwal (c) Nieuws (c)

Een van de stembureaus in Boxtel werd gisteren bemand door een vertegenwoordiger van de landelijke Kiesraad en zes ambtenaren van de gemeente Den Haag. Die wilden uit eigen ondervinding kunnen oordelen over de coronamaatregelen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Roderick Al is lid van de Kiesraad en vertelt dat hij samen met Rob van der Velde en enkele collega’s van de gemeente Den Haag als een soort voorproevers de Boxtelse verkiezingen wil meemaken. Dat heeft alles te maken met de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Ook dan zullen naar alle waarschijnlijkheid nog extra beschermende maatregelen nodig zijn vanwege Covid-19.

Het tweetal is geposteerd in sporthal De Dommel aan de Van der Voortweg en toont zich tevreden. ,,Het is hier allemaal prima geregeld. De belijning, de kuchschermen, het desinfecteren van de stempotloden, noem maar op”, aldus Al.

Druk is het nog niet geweest als ‘s ochtends rond tienen burgemeester Ronald van Meygaarden de leden van het stembureau trakteert op appelflappen. Die geste zorgt voor een lach op het gezicht. ,,Zo! Die gaan er straks wel in”, glundert Van der Velde. Hij meldt op dat moment zo’n twintig stemmers te hebben verwelkomd, een kwart van hen had een of meerdere volmachten bij zich. Zo ook Hans Mestrum. Die overlegt vier stempassen, een van zichzelf en drie van een ander. Een te veel dus. ,,Oh? Dan moet mijn vrouw later toch zelf maar komen stemmen...”

Burgemeester Ronald van Meygaarden brengt een traktatie rond naar de stembureaus.
Een appelflap. Mmm, dat gaat er wel in bij de mensen in het stemlokaal.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 1 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 2 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 3 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 3 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 5 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 5 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 6 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 8 uur geleden