Brand in Sint-Catharinastraat.
Brand in Sint-Catharinastraat. Foto: Denise van Overdijk

Geen gewonden bij woningbrand Sint-Catharinastraat

Algemeen

15.45 uur: Officier van dienst Jan Poels weet geen oorzaak van de brand te noemen. Wel geeft hij aan dat de zonnepanelen op het dak het blussen bemoeilijkten. ,,Ze vormen als het ware een tweede dak.” Een blik van dichtbij leert dat de bovenverdieping van de woning is uitgebrand, maar dat van buitenaf aan de benedenverdieping geen sporen van vuur te zien zijn.

15.28 uur: er zijn geen gewonden bij de woningbrand aan de Sint-Catharinastraat. Dat bevestigt een politiewoordvoerder ter plaatse aan verslaggever Jan Hermens. Over de oorzaak wilde de politie niets kwijt.

15.10 uur: de rookontwikkeling is afgenomen. Redacteur Jan Hermens van Brabants Centrum is ter plaatse. ,,Ze waren enkele minuten geleden even gestopt met blussen. Ik zag nog wel vlammen uit het dak komen. Zojuist zijn de brandweerlieden weer begonnen. Ze staan er nog steeds met een hoogwerker. Ik krijg de indruk dat de brand wel afneemt: de rookontwikkeling is ondertussen afgenomen.” 

14.52 uur: Brandweer schakelt extra mankracht in om de brand in de Sint-Catharinastraat onder controle te krijgen. Zo rijden er momenteel diverse voertuigen naartoe en is al een hoogwerker ingeschakeld, zo laten omstanders weten aan deze redactie.

14.36: In de Sint-Catharinastraat in de wijk Selissenwal woedt een woningbrand. De brandweer spreekt van een middelbrand en is ter plaatse met drie blusvoertuigen, een ladderwagen en een waterwagen. Er is sprake van grote rookontwikkeling, omwonenden moeten ramen en deuren dichthouden.

Desgevraagd kon Brandweer Brabant-Noord nog geen nadere mededelingen doen over de brand. Wat de oorzaak is en of er slachtoffers zijn, is dan ook nog niet bekend. Volgens de politie is er geen sprake van gewonden. Er is een ambulance ter plekke.

Foto’s: Denise van Overdijk.

De brandweer blust met behulp van een ladderwagen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 31 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 21 uur geleden