De SP reikte flyers en haar bekende schuursponsje in de vorm van een tomaat uit met een grijper. (Foto: Peter de Koning).
De SP reikte flyers en haar bekende schuursponsje in de vorm van een tomaat uit met een grijper. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Verkiezingsmarkt: het leeft niet echt...

Algemeen

Het is lastig campagnevoeren in coronatijd. Sommige politieke partijen in Boxtel - waar komende woensdag gestemd wordt voor een nieuwe gemeenteraad - hebben zelfs al hun fysieke activiteiten gestaakt en schakelden volledig over op digitale promotie. Actievoerders van enkele andere lijsten stonden vanochtend op de weekmarkt maar merkten weinig van echte verkiezingskoorts. 

D66 en CDA hadden op de ‘verkiezingsmarkt’ in de Rechterstraat een kraam ingericht met promotiemateriaal waar mensen zelf pamfletten en informatiemateriaal konden meenemen. Leden van die partijen waren bewust niet aanwezig. De twee grootste partijen, Balans en Combinatie95, beide met vijf zetels in de huidige raad, lieten volledig verstek gaan.  

SP, INbox, PvdA-GroenLinks en VVD deelden wel folders uit en beantwoordden desgewenst vragen. Maar allen merkten toch ook vooral veel desinteresse bij passanten. Daarentegen ziet SP-lijsttrekker en huidig wethouder Eric van den Broek meer saamhorigheid tussen de partijen dan ooit: ,,Hopelijk kunnen we daar na de verkiezingen nog ons voordeel mee doen. Het is namelijk hard nodig dat er in en na deze moeilijke coronatijd bruggen worden geslagen”, vindt de socialist. 

Lees meer over campagnevoeren in coronatijd op pagina in onze papieren krant die donderdag 12 november verscheen. In die dubbeldikke editie onder meer ook interviews met de acht lijsttrekkers en een kieswijzer. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 11 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 15 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 18 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59