Een drive-thru restaurant is er al, D66 Boxtel wil nu een drive-in stembureau.
Een drive-thru restaurant is er al, D66 Boxtel wil nu een drive-in stembureau. Foto: Hans van Doorn

D66 wil drive-in stembureau bij verkiezingen

Algemeen

D66 Boxtel wil bij de komende herindelingsverkiezingen op woensdag 18 november graag een drive-in stembureau in de gemeente hebben. Kiezers kunnen dan veilig vanuit hun auto stemmen. 

D66 heeft in een brief aan burgemeester Ronald van Meygaarden gevraagd of hij wil proberen dit te realiseren. Hoewel het aantal coronabesmettingen daalt, zijn er sinds woensdagavond strengere maatregelen van kracht. De verkiezingen op 18 november kunnen wel doorgaan. 

,,Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gaan en kunnen stemmen. Een drive-in stembureau kan daaraan bijdragen”, zegt lijsttrekker Mariëlle Wijffelaars. ,,Ook mensen die lichte klachten hebben kunnen dan toch naar de stembus. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om te stemmen.” 

Het idee voor zo’n stembureau werd gelanceerd door D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt. Die partij heeft bij minister Kajsa Ollongren nagevraagd of zo’n bureau wettelijk mag en haar woordvoerder heeft dat bevestigd. De herindelingsverkiezingen zijn vanwege de coronacrisis voor de rijksoverheid een test voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart. Een drive-in stembureau zou ook een mooie proef zijn, volgens D66. Bekeken moet worden of de kosten bij het ministerie neergelegd kunnen worden. D66 verwacht dat dat gezien het nationale belang geen probleem zal zijn. Het drive-in stembureau zou overal in de gemeente ingericht kunnen worden. Als mogelijke locaties denkt D66 Boxtel aan eetcafé De Oude Ketting of paviljoen Peerkesbos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 43 minuten geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 1 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 3 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 3 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 5 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 21 uur geleden