Een drive-thru restaurant is er al, D66 Boxtel wil nu een drive-in stembureau.
Een drive-thru restaurant is er al, D66 Boxtel wil nu een drive-in stembureau. Foto: Hans van Doorn

D66 wil drive-in stembureau bij verkiezingen

Algemeen

D66 Boxtel wil bij de komende herindelingsverkiezingen op woensdag 18 november graag een drive-in stembureau in de gemeente hebben. Kiezers kunnen dan veilig vanuit hun auto stemmen. 

D66 heeft in een brief aan burgemeester Ronald van Meygaarden gevraagd of hij wil proberen dit te realiseren. Hoewel het aantal coronabesmettingen daalt, zijn er sinds woensdagavond strengere maatregelen van kracht. De verkiezingen op 18 november kunnen wel doorgaan. 

,,Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gaan en kunnen stemmen. Een drive-in stembureau kan daaraan bijdragen”, zegt lijsttrekker Mariëlle Wijffelaars. ,,Ook mensen die lichte klachten hebben kunnen dan toch naar de stembus. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om te stemmen.” 

Het idee voor zo’n stembureau werd gelanceerd door D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt. Die partij heeft bij minister Kajsa Ollongren nagevraagd of zo’n bureau wettelijk mag en haar woordvoerder heeft dat bevestigd. De herindelingsverkiezingen zijn vanwege de coronacrisis voor de rijksoverheid een test voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart. Een drive-in stembureau zou ook een mooie proef zijn, volgens D66. Bekeken moet worden of de kosten bij het ministerie neergelegd kunnen worden. D66 verwacht dat dat gezien het nationale belang geen probleem zal zijn. Het drive-in stembureau zou overal in de gemeente ingericht kunnen worden. Als mogelijke locaties denkt D66 Boxtel aan eetcafé De Oude Ketting of paviljoen Peerkesbos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 8 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 15 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 16 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 17 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46