Dit tafereel is dit jaar niet te zien. De schoolbezoeken in het kader van Stapel op Sint gaan in 2020 niet door.
Dit tafereel is dit jaar niet te zien. De schoolbezoeken in het kader van Stapel op Sint gaan in 2020 niet door. Foto: Peter de Koning

Kinderen mogen Sint niet bezoeken op kasteel Stapelen

Algemeen

Boxtelse kinderen kunnen dit jaar Sinterklaas niet bezoeken tijdens zijn verblijf op kasteel Stapelen. Het coronavirus gooit roet in het eten. Door de weekendbezoeken, waarvoor de waterburcht normaal wordt opengesteld voor álle jeugd, ging al eerder een streep. De toertocht door de gemeente Boxtel gaat wel door.

Eerder werd gezegd dat de jongere basisschooljeugd uit Boxtel wél een bezoekje zou mogen brengen aan de Sint. Omdat het hierbij zou gaan om allemaal kinderen die jonger zijn dan twaalf, was er volgens de organisatoren van Stapel op Sint geen probleem.

TE  VEEL CONTACTEN

Het kabinet heeft vorige week echter een streep gezet door álle evenementen: ook de schoolbezoeken aan Sinterklaas vallen hieronder. ,,Daarnaast zou er vanzelfsprekend de nodige mobiliteit gedurende vier weken ontstaan en vinden er uiteraard de nodige contacten plaats. Kortom, te veel mensen in beweging, te veel contacten”, meldt de organisatie in een informatieve brief aan de vrijwilligers.

TOERTOCHT

De kinderen uit de groepen 1, 2, 3 en 4 krijgen op donderdag 12 en vrijdag 13 november wel het Stapel op Sint Pietenboekje, een kleurplaat en een vlaggetje voor de toertocht.

De rondrit van de goedheiligman gaat zondag 15 november namelijk wel door. Hierbij doet de gulle bisschop in een antieke bus de straten van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch aan. Hierbij wordt hij vergezeld door enkele muziekpieten. De karavaan rijdt volgens een tijdsschema langzaam door de dorpen, waardoor ouders en kinderen op gepaste afstand kunnen zwaaien naar de Sint. De bus stopt niet en er wordt ook geen strooigoed uitgedeeld. De exacte route die de voertuigen afleggen, wordt later bekend.

Ondanks dat kinderen niet op bezoek kunnen, verblijft Sinterklaas wel op kasteel Stapelen. Omroep Dommelland maakt een mini-serie over zijn belevenissen in het kasteel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 10 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 11 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 13 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 14 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 15 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 17 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30